Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-09-01

Būk SPECIALISTU ir tu!

Jau esi specialybės instruktoriumi arba nori juo tapti? Dalyvauk LS realybės šou "Specialistas"!

KAS? - realybės šou “Specialistas”. Tai penkių mėnesių trukmės akcija - atrakcija, kurios metu esamieji ir būsimieji specialybių instruktoriai visai skautiškai visuomenei rodys, kaip šauniai mokina skautukus savo pasirinktų specialybių. O skautiška visuomenė balsuos, kuris iš jų yra geriausias SPECIALISTAS. 
 
DALYVIAI: visi, kam 16+ metų, ir kurie norėtų tapti pačiais kiečiausiais instruktoriais, apmokydami pasirinktos specialybės bent 5 vaikus. 
 
Reikalavimai dalyviams:
 
- Būti bent 16 metų amžiaus;
 
- Išsirinkti specialybę iš LS specialybių sąrašo, arba sukurti naują ir pateikti jos aprašą.
 
- Susirasti bent 5 vaikus (6-17 m. amžiaus), kuriuos mokys;
 
- Turėti galimybę rugsėjo - gruodžio mėnesiais užsiimti specialybės mokymu;
 
- Turėti techninę galimybę fotografuoti ir/arba filmuoti, kaip vyksta specialybės mokymas;
 
- Privalumas - turėti galimybę 2015 m. rugpjūčio pradžioje dalyvauti specialybių akademijoje (trukmė - 1 sav.), kurioje apmokys kitus vaikus.
 
 
KODĖL?
 
- Nes visi turim neatrastų (ar nepaviešintų) talentų, kurių išmokti tikrai norėtų jaunesnieji;
 
- Nes specialybės - skautiškos programos dalis;
 
- Nes šie metai Lietuvos skautijoje - specialybių metai.
 
KAIP?
 
- Iki rugsėjo 5 d. pareikšti norą dalyvauti realybės šou, užpildant dalyvio anketą (ją rasite straipsnio apačioje) ir pateikiant preliminarų specialybės instruktavimo planą (sueigų planą, ar vieno žygio, per kurį visi visko išmoks, ar dar kokio būdo planą);
 
- Rugsėjo 15 d. bus paskelbti atrankos etapo nugalėtojai - tie, kurių anketos ir planai atrodo išsamiausi, realiausi ir įdomiausi;
 
- Iki sausio 7 d. pravesti savo specialybės mokymus, juos fotografuoti, filmuoti, aprašinėti, ir siųsti medžiagą specialybes@skautai.lt . Medžiaga bus keliama į LS facebook tinklapyje sukurtą renginį „Specialistas“ ir rengiamos santraukos skautatinklyje. Skautiška visuomenė kiekvieną savaitę rinks savo favoritus.
 
- Iškrentančių nebus, bet laimėtojai bus nustatomi pagal kiekvieną savaitę surinktų balų skaičių. Balus skiria skautiška visuomenė ir realybės šou komisija.
 
- Laimėtojai (3 vietos) bus paskelbti per dainų konkursą. Prizinis fondas: 1 vieta - 300 Lt vertės, 2 ir 3 vietos - po 100 Lt vertės turistinio inventoriaus parduotuvės dovanų kuponai.
 
- 2015 m. rugpjūčio pradžioje bus specialybių akademija, į kurią kaip instruktoriai - žvaigždės bus pakviesti daugiausiai publikos simpatijų sulaukę realybės šou dalyviai.
 
Ar būsi pačiu pačiausiu specialistu?