Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-01-07

Pakeliui su skautais 2013

Tradicinė jūrų skautų organizuojama sueiga Marijampolėje

Gruodžio 13-14 dienomis Marijampolėje vyko „Juodojo Perlo“ valties organizuojama tradicinė stovykla „Pakeliui su skautais“.

Stovykloje dalyvavo kol kas rekordinis skaičius žmonių – net 50 skautų iš Marijampolės krašto: Pal.Jurgio Matulaičio draugovės, Kalvarijos Magdalenos Avietėnaitės skautų draugovės, Igliškėlių jūrų skautų, Lietuvos jūrų skautijos atstovų, Rimanto Stankevičiaus skautų draugovės, Lietuvos skautijos jūrų skautų.

Patyrusi skautė sesė Sandra sakė: „Man stovykla patiko, buvo labai linksma, o ypač patiko vakaro programa ir „Plačiai užmerktos akys“. Ačiū organizatoriams.“

Udrytė Dominyka apie stovyklą sakė: „Ši stovykla buvo tikrai išskirtinė, man labai patiko visos jos dalys. Visada tvyrojo linksma ir jauki atmosfera. Norisi tiesiog pasakyti ačiū.“

Po rikiuotės visi išsiskirstėme į grupeles ir prasidėjo skautorama. Ši skautorama nebuvo tokia kaip visos, tai buvo „Linksmoji skautorama“. Ji iš tiesų buvo linksmoji, nes joje nebuvo jokios teorinės dalies, vaikai mokėsi žaisdami, galėjo geriau susipažinti.

Po skautoramos prasidėjo įdomioji stovyklos dalis „Plačiai užmerktos akys“. Čia dalyviams teko susidurti su baime. Pasikliaudami tik savo pirštais, vaikai turėjo suprasti ir atspėti ką liečia. Ne vienam buvo baisu, nieko nematant eiti į paslapčių kupiną kambarį, tačiau kai tik viskas pasibaigdavo, jų veidus papuošdavo šypsena.

 

 

Skaniai pavakarieniavus, prasidėjo sumaniųjų metas – „Galvočių mūšis“. Kiek mįslių jiems teko įminti, kiek netikėtų klausimų jie gavo... Tai buvo iššukis ne tik mažiesiems, bet ir vyresniems.

Ir kai galvelės jau buvo pavargusios, atėjo fotosesijų metas. Įdomiai pasipuošusios ir apsirengusios grupelės dalyvavo fotosesijoje, iš kurios po laužo visi smagiai juokėmės.

Ir pagaliau vakaro laužas. Šįkart jis buvo ramus ir be daugybės šūkavimų, bet tai nereiškia, kad jis buvo liūdnas. Kaip ir visada vyko grupelių vaidinimai, žaidėm žaidimus, dainavom dainas...

Kitą dieną po mankštos prasidėjo dvasinė valandėlė. Joje galėjo susikaupti ir atrasti save visi, kas tik norėjo.  Gaminome angelus, giedojome giesmes ir žaidėme žaidimus.

Ir po ramiosios dalies prasidėjo ruošimosi „Estradai“ laikas. Kiekviena grupelė gavo dainų tekstus, pagal pasirinktą dainą jie atliko savo pasirodymus. Dainavo, šoko... Šią dalį mums puikiai pravedė sesė Birutė, kuri buvo šventiškai ir tematiškai pasipuošusi.

Visos stovyklos metu buvo renkami taškai, bet galiausiai laimėjusi grupelė pasidalino savo prizu su visais stovyklautojais, taip išmokdami dalintis ir būti draugiški.

Mums kaip organizatoriams buvo didelis iššūkis pamačius tiek daug dalyvių. Iš pradžių net neįsivaizdavome, kaip suvaldyti tokią masę žmonių. Tačiau viskas sekėsi kaip ir buvo planuota, iš dalies mums padėjo ir patys dalyviai.

Šioje stovykloje buvo gausu linksmų dalykų, už kurių buvo paslėptos gilios mintys, taip padedant mažiesiems tobulėti ir geriau pažinti save bei kitus brolius ir seses.

 

Kand. į patyrusius jūrų skautus, brolis Minijus Montvila, „Juodojo perlo“ valtis