Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-10-21

Mano JOTI įspūdžiai :)

Ką sužinojau per JOTI.

Buvo Sekmadienis. Naršiau po Skautatinklį ir prisiminiau, jog šį savaitgalį vyksta JOTA-JOTI! Susiradau tinklalapį, kur galiu susirašinėti su skautais, bet nekilo minčių, apie ką rašinėtis laugh Pamačiusi sesės Barboros straipsnį "Ką veikti per JOTA-JOTI?" ir man "užkabino" akį šis sakinys: "Šių metų JOTA-JOTI tema - "Dalinkimės!" Štai tau ir iššūkis: su skiltimi/draugove išradingai papasakokite savo nuotykius rudeninėje stovykloje" . Aš nusprendžiau padaryti atvikščiai: Prašiau skautų iš įvairių pasaulio vietų,  kad papasakotų apie bent vieną stovyklą kuri labiausiai įsiminė. Pradžioje nusivyliau, nes niekas nenorėjo pasakoti, bet po to radau kelis skautus kurie mielai papasakojo. Štai kokie rezultatai: (Vertimas gali būti netikslus smiley)

1. Sesė Laura (vieta nežinoma) : Informacijos negavau, bet gavau prašymą - "Can you take picture of your scout organisation emblem, writ my name near to that emblem, and send it to my mail?" (Ar gali nufotografuoti savo organizacijos emblemą, užrašyti mano vardą ir ją man atsiųsti?). Linksma, jog yra skautų, kurie taip pat turitikslą per JOTA-JOTI smiley Štai ką nusiunčiau:

 

2. Sesė slapyvardžiu Tyranida (vardo nesakė), 11 metų, iš Norvegijos. Stovyklą ji apibūdino trumpai: "I was too little to be there the whole camp, but when I came, the Big scouters had built the camp off wood and rope" (Buvau per jauna, kad galėčiau dalyvauti visoje stovykloje, bet kai grįžau, vyresnieji skautai buvo padarę stovyklavietę iš šakų ir virvių)

3.  Sesė Diana, 14 metų. Sužinojau tik tiek, jog ji yra iš AGESCI, ir turi melyną su geltona spalvomis kaklairaištį.


3. Sesė Claice, 11 metų iš Australijos. Ji papasakojo apie savo stovyklą Caloundroje, Australijoje: We slept in the underwater tunnels and I couldn't go to sleep all night, because of stingrays and sharks above the glass above us. Me and my friends walked the hallways with no one else and we got freaked out completely because of shark bones in the hallway. I had got splashed by a stingray that spat water all over me when I fed it. (Mes miegojome povandeniniuose tuneliuose, bet aš negalėjau užmigti dėl virš mūsų plaukiojančių rajų ir ryklių. Aš ir mano draugai ėjome pasivaikščioti koridoriais, ir labai išsigandome, nes  koridoriuje pamatėme ryklio kaulus. Mane apspjovė raja, kai ją šėriau). Kas įdomiausia, su Claice rašinėjausi gal dar 2 valandas, susiradau ją "facebook'e", dar ir dabar susirašome žinutėmis.
Tai tiek įspūdžių smiley

Sesė Lavija
Panevėžio kraštas, Skaistakalnio tuntas, Žemynos draugovė.