Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-05-22

WOSM Europos regiono simpoziumas Dubline

WOSM Europos regiono simpoziumas Dubline

Balandžio 4-7 net 137 atstovai iš 33 Europos valstybių susirinko į WOSM Europos regiono simpoziumą. Kas trejus metus vykstantis regiono renginys, skirtas nacionalinių skautiškų organizacijų atstovams pasiruošti artėjančiai regiono konferencijai, kuri šiemet rugpjūčio mėnesį vyks Berlyne. Simpoziumo metu peržiūrimas dar vykdomas trimetis regiono planas, kuriame aprašoma trimetė strategija, tikslai, vizija bei misija, darbo grupių kryptys ir veiklos.

Pirmiausia, atnaujinę savo žinias apie regiono dabartines veiklas ir esantį trimetį planą, perėjome prie pristatymo apie pasaulinio lygio naujienas. Penktadinį praleidome nagrinėdami pasaulines problemas ir aspektus - balsavimas ir mokesčiai, jaunimo įgalinimas, Messengers of Peace programa, žmogaus teisės. Taip pat diskutavome ir klausėmės sesijos apie strategiją, pasaulinę paramą bei programą "21-o amžiaus lyderystė".

Svečias iš Afrikos regiono komiteto Wayne Davis pristatė ir papasakojo, kas vyksta WOSM Afrikos regione. Dr. Chao iš Azijos-Ramiojo vandenyno regiono simpoziume nedalyvavo, tačiau atsiuntė mums filmuotą medžiagą, siųsdamas linkėjimus visiems ir linkėdamas gero darbo savaitgalio metu.

Simpoziumo metu taip pat vyko atvira klausimų sesija su kviestiniu svečiu, naujuoju WOSM Generaliniu Sekretoriumi Scott Teare, kuris taip pat papasakojo apie vykstančius pokyčius pasauliniame lygyje - svarstoma perkelti Pasaulinį skautų biurą.

Simpoziumo metu nagrinėjome ir bandėme atsakyti į klausimus: kas mums svarbu? ką mums reikia daryti? ką mes norėtume daryti? Bandėme suprasti ir surasti bendras veiklos kryptis, apibūdinti dabartines regiono nuotaikas ir tendencijas. Išsikėlę kelis klausimus ir problemas, savaitgalio pabaigoje pagaliau turėjome ateinančio regiono plano juodraštį, kurį tikimąsi pabaigti ir oficialiai patvirtinti konferencijos metu.

Smalsu, kas svarbu regionui? Plano kryptys ir veiklos orientuotuos įvairove ir įtraukimu, jaunimo įgalinimu.

Renginio informacija ir dokumentai: http://europak-online.net/events/symposium2013/

Straipsnis apie susitikimą: http://www.scout.org/en/around_the_world/europe/information_events/news/an_important_mission

 

Užsienio ryšių skyriaus vedėja Beatričė Leiputė

nuotrauka Petr "Permi" Vanek.