Kas Naujo?

Skautų naujienos

2024-03-15

Pionerijos iššūkio nugalėtojai

Pionerijos iššūkis jau turi nugalėtojus!

Dar sausio mėnesį nacionalinių ir jaunimo programų skyriai metė pirmąjį nacionalinį jaunimo programos iššūkį, kuris skatino prisiminti, o galbūt net ir įgyti naujų pionerijos žinių, gilinti laukinį medžio ir kitus įgūdžius.

 

Metas skautiškiems bugnams ir su didžiausiomis ovacijomis norime pristatyti iššūkio rezultatus. Jaunesnieji skautai pateikė 16 įvairiausių skautiškų puošmenų, skautų amžiaus grupės dalyviai parengė net keturius stovyklos statinių maketus, o patyrusių skautų iššūkio nepabūgo ir komisijai pateikė tris išties puikius darbus. 

 

Prieš pristatydami iššūkio nugalėtojus norime supažindinti Jus su komisija, kuri atidžiai vertino kiekvieną Jūsų siųstą įrodymą, kad įveikėte mestą iššūkį. Komisiją sudarė Vyriausioji skautininkė Gabrielė Kučytė, Jaunimo programos skyriaus koordinatorius Dominykas Židonis, Nacionalinių programų skyriaus koordinatorė Viltė Rabazauskaitė, Finansų ir paramos pritraukimo skyriaus koordinatorius ir šimtmečio miško žvėris Laurynas Beleška bei skautiško vaikų darželio „Akelos akademija“ vadovė sesė Dovilė Pilkauskienė. 

 

Jaunesniųjų skautų iššūkį puikiausiai pažabojo… (brrrrrrrr… brrrrrrrr…) Jūrų skautų konferencijos Ukmergės ir Širvintų Šventosios tunto Dukstynos laivo Narvalų valtis. Papuošimo autoriai  – Augustė Genytė, Danielis Juras, Domantas Janulis! Brrraavooo! Jaunesnieji jūrų skautai iššūkiui pateikė Narvalą. Sveikiname visą valtį!

Komisija peržiūrėjusi visus darbus, nori išskirti ir du vienetus, kurie ypač aktyviai įsitraukė į šį iššūkį. Papildomus prizus ir komisijos ovacijas siunčiame Klaipėdos krašto Pamario tunto L. Rėzos ir Žemaitės draugovėms ir Šiaulių krašto Medeinos draugovės Lapyčių ir Lūšių skiltims.

 

Skautų amžiaus grupėje kova dėl iššūkio nugalėtojo vardo buvo ypač sunki, tad, naudodamasi komisijai suteikta teise, komisija išskyrė dvi pirmas vietas – vieną skilčiai ir kitą skautui, vienam dalyvavusiam konkurse. Tad skautiškiems šūksniams aidint sveikiname brolį Karolį Rabazauską iš Jūrų skautų konferencijos Ukmergės ir Širvintų Šventosios tunto Dukstynos laivo Narvalų valties ir Šiaulių krašto Medeinos draugovės Ežių skilties brolius - Dominyką Daunį, Gustą Mielį, Ąžuolą Kazlauską ir Praną Klovą. Jūsų darbai sužavėjo visus!

Vertindama patyrusių skautų iššūkiui atsiųstus darbus, komisija atidžiai peržiūrėjo juos visus tris, ir su didžiausiu džiugesiu nori pasveikinti sesę Emiliją Dovydaitytę iš Šiaulių krašto Šiaulių tunto Kunigaikščio Vykinto draugovės, kurios sukonstruotos supynės pakerėjo komisiją. nuotraukos Sekite Lietuvos skautijos naujienas ir visai netrukus pakviesime visus norinčius prisidėti prie šių supynių statymo Lietuvos skautijos Nacionalinės būstinės Kaune vidiniame kiemelyje. 

 

Visų nugalėtojų laukia Lietuvos skautijos įsteigti prizai, kuriuos įteiksime Pavasario šventės Šiauliuose metu.