Kas Naujo?

Skautų naujienos

2024-01-18

Pionerijos iššūkis

Metame tau PIONERIJOS IŠŠŪKĮ! Ar išdrįsi priimti šį iššūkį?

PIONERIJOS IŠŠŪKIS – tai konkursas, skirtas Lietuvos skautijos jaunesniesiems skautams, skautams ir patyrusiems skautams, dalyvaujantiems jaunimo programoje. Šio konkurso tikslas – skatinti domėjimąsi skautiškais laukiniais įgūdžiais ir juos ugdyti praktiškai.

Nacionalinių programų ir Jaunimo programos skyriai kviečia sudalyvauti ir priimti savo amžiaus grupei mestą iššūkį!

 

Jauniesnieji skautai – sukluskite!

Jums metame iššūkį sukurti patį puošniausią pastovyklės ar stovyklavietės papuošimą. Pagrindinis reikalavimas – būti kūrybingiems ir skautiškiems. O norėdami dalyvauti konkurse el. paštu vilte@skautai.lt pateikite:

  1. Atlikto darbo nuotrauką(as);
  2. 2-3 nuotraukas, kuriose matytųsi darbo procesas;
  3. Aprašymą, kuriame paaiškintume, ką simbolizuoja Jūsų papuošimas ir kokius skautiškus elementus jame panaudojote.

 

Skautų amžiaus grupei metamas mėgstamiausio statinio iššūkis!

Skautų užduotis – parengti mėgstamiausio statinio maketą. Reikalavimai maketui – naudoti gamtines medžiagas, virves, špagatą ir kitas priemones, išskyrus vinis bei klijus. Maketo dydis neribojamas. Norėdami dalyvauti konkurse el. paštu vilte@skautai.lt pateikite:

  1. Pagaminto maketo/modulio nuotraukas iš visų pusių;
  2. Aprašymą, kuriame paaiškintume, statinio paskirtį bei svarbą ir kokius skautiškus elementus ir piemones panaudojote ir/ar panaudotumėte statant jį stovykloje.

 

Patyrę skautai – jus pasitinka ne tik iššūkis, bet ir gerasis darbelis!

Skautnamio vidiniame kieme, tikime, kad galėjote pastebėti iki tol buvusias supynes. Tad skelbiame jums skautiškų supynių iššūkį - sukurkite supynių maketą, o nugalėjoto(os) supynės puikuosis skautnamio kieme!

Reikalavimai darbui – maketą pagaminti iš gamtinių medžiagų, galite naudoti virves ir/ar špagatą. Kartu su maketu reikia parengti ir brėžinį, kuriame būtų vaizduojamos supynės iš priekio, šono ir viršaus. Svarbu brėžinyje aiškiai nurodyti matmenis realybėje. Tad norėdami dalyvauti konkurse el. paštu vilte@skautai.lt pateikite:

  1. Maketo nuotraukas iš visų pusių;
  2. Brėžinį, kuriame vaizduojamas statinys iš priekio, šono ir viršaus;
  3. Aprašymą, kuriame paaiškintume, kodėl/kaip jūsų supynės išlaikys tris jaunesniuosius skautus ir kokius skautiškus elementus (mazgus, sujungimus ir t.t.) ir piemones (kokios virvės, mediena, jų matmenys) panaudotumėte statant jį.

Pionerijos iššūkio nuostatai.

Konkurso darbų laukiame iki 2024 m. vasario 29 dienos (imtinai) el. paštu vilte@skautai.lt, pateikiant iššūkyje prašomus elementus (nuotraukas ir aprašymus) kartu nurodant konkurso dalyvio(ių) vardą(us), pavardę(es), amžių, vienetą.

Konkurse gali dalyvauti pavieniai asmenys ir/ar jų grupės iki 5 narių. Jei grupė yra mišri, iššūkį pasirinkite pagal vyriausiojo nario amžiaus grupę.

Tikimės, kad mūsų mesto iššūkio nepabūgsite!

Nacionalinių programų ir Jaunimo programos skyriai.