Kas Naujo?

Skautų naujienos

Nuotrauka: Vainius Mirskis

2023-04-20

Skautų pavasario šventė „Šimtmečiai prie Šešupės“

Skautų pavasario šventė yra kasmetinis renginys, organizuojamas skirtinguose Lietuvos miestuose, skirtas paminėti Jurgines. Šv. Jurgis yra ne tik Marijampolės, bet ir skautų globėjas.

2023 m. balandžio 22 d. Marijampolėje įvyks 23-oji Lietuvos skautijos pavasario šventė. Paskutinį kartą Marijampolės miesto gatvėmis tūkstantinė skautų minia žygiavo prieš 12 metų. Suvalkijos sostinei gavus Jaunimo sostinės titulą, skautai grįžta su šūkiais, dainomis ir pasiruošę susipažinti su miesto istorija.

Skautai, lydimi Marijampolės pučiamųjų orkestro, 10 val. žygiuos Kauno g. link J. Basanavičiaus aikštės, kurioje įvyks iškilminga atidarymo rikiuotė. Šventėje susirinkusius skautus sveikins Marijampolės savivaldybės atstovai ir kiti garbingi svečiai.

Dieną dalyviai, pagal amžiaus grupes, pasklis po skirtingas Marijampolės vietas: muziejus, lankytinas vietas ir objektus, parkus, dalyvaus edukacijose ir Marijampolės moksleivių kūrybos centro užsiėmimuose.  Programos metu dalyviams prireiks sumanumo, komandinio darbo ir skautiškų įgūdžių. Šventės pavadinimas „Šimtmečiai prie Šešupės“ – tad ir dalyviai susipažins su turininga ir lietuviškumu apgaubta mūsų krašto istorija.

Po įspūdžių pilnos dienos (17 val.) skautų lauks grupės „Black Biceps“ koncertas Poezijos parke, į kurį kviečiami ir marijampoliečiai, miesto svečiai.

Renginio rėmėjai Marijampolės savivaldybė ir Marijampolės moksleivių kultūros centras.

 

-- 

Lietuvos skautija yra didžiausia skautų organizacija Baltijos šalyse, vienijanti 3000 skautų visoje Lietuvoje. Vadovaudamiesi skautišku metodu organizacijos savanoriai ugdo pilietišką, atsakingą ir veiklų jaunimą. Skautų judėjimas yra progresyvios saviauklos sistema, veikianti per įžodį ir priesakus, mokymąsi per veiklą, patyrimo laipsnius ir mažų grupių narystę – tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.