Kas Naujo?

Skautų naujienos

2020-06-30

Pėdoms, kuriomis seka vaikai | Istorijos

Šiais metais mes kviečiame savo 1,2% skirti pėdoms, kuriomis seka vaikai ir savo GPM dalį išnaudoti vadovų augimui ir padėkai šiuo sunkiu mums visiems etapu. Budėkime.

Kviesdami skirti mums savo 1,2 proc. GPM norime pakviesti ir supažindinti su vadovų istorijomis. Tų vadovų, kurių pėdomis, pavyzdžiu ir autoritetu seka vaikai. Visą informaciją apie deklaraciją rasite čia 👉 https://skautai.lt/naujienos/2738-12-pedoms-kuriomis-seka-vaikai

Tadas R. Gečas

𝐾𝑜𝑘𝑖𝑒 𝑘𝑒𝑙𝑖𝑎𝑖 𝑎𝑡𝑣𝑒𝑑𝑒̇ 𝑖̨ 𝑠𝑘𝑎𝑢𝑡𝑢𝑠...

Į skautus atėjau bendraklasių dėka. 10 klasėje mokiausi klasėje, kurioje buvo 4 vaikinai skautai. Tada į juos žiūrėjau skeptiškai, tačiau, vienam iš jų pakvietus atvykti į sueigą, pakliuvau į skautiškas pinkles.

𝐾𝑎𝑠 𝐽𝑢𝑠 𝑚𝑜𝑡𝑦𝑣𝑢𝑜𝑗𝑎 𝑏𝑢̄𝑡𝑖 𝑠𝑘𝑎𝑢𝑡𝑢̨ 𝑣𝑎𝑑𝑜𝑣𝑢?

Motyvuoja noras dalintis sukaupta patirtimi, tai, kad skautai priima ir noriai mokosi ir nori būti mokomi. Taip pat tai, kad pasitiki ir kreipiasi pagalbos jei reikia.

𝑁𝑢𝑜𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑎𝑠(-𝑖) 𝑑𝑎𝑙𝑦𝑘𝑎𝑖 𝑏𝑢̄𝑛𝑎𝑛𝑡 𝑠𝑘𝑎𝑢𝑡𝑢̨ 𝑣𝑎𝑑𝑜𝑣𝑢...

Gal savirealizacija? Pirmas dalykas dar iš tų laikų, supratau, kaip dirbti komandoje, kaip nebijoti atsakomybės, kaip klysti ir iš tų klaidų mokytis, kaip tobulėti kartu, siekti užsibrėžtų tikslų. Nuostabiausia tai, kad sutikus savo skautukus negali pasakyti, kas džiaugiasi labiau: tu ar jie.

 

Agnė Dambrauskaitė

𝐾𝑜𝑘𝑖𝑒 𝑘𝑒𝑙𝑖𝑎𝑖 𝑎𝑡𝑣𝑒𝑑𝑒̇ 𝑖̨ 𝑠𝑘𝑎𝑢𝑡𝑢𝑠...

Atsekiau vyresnio brolio pėdomis. Pamenu, pamačiau jo VHS kasetę su filmuota medžiaga iš stovyklos, kur skautai žaidžia futbolą tarpusavyje susirišę kojas ir iškart supratau - noriu būt tokių linksmybių dalimi. O, kad tuomet būčiau žinojus, kiek visko manęs čia lauks!

𝐾𝑎𝑠 𝐽𝑢𝑠 𝑚𝑜𝑡𝑦𝑣𝑢𝑜𝑗𝑎 𝑏𝑢̄𝑡𝑖 𝑠𝑘𝑎𝑢𝑡𝑢̨ 𝑣𝑎𝑑𝑜𝑣𝑢?

Galimybė matyti, kaip skautai auga tvirtomis asmenybėmis ir atsakingais piliečiai ir jausmas, kad kažkiek prie to prisidedi.

𝑁𝑢𝑜𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑎𝑠(-𝑖) 𝑑𝑎𝑙𝑦𝑘𝑎𝑖 𝑏𝑢̄𝑛𝑎𝑛𝑡 𝑠𝑘𝑎𝑢𝑡𝑢̨ 𝑣𝑎𝑑𝑜𝑣𝑢...

Kiekvienas vaikas ar paauglys gali/žino/moka daugiau, nei atrodo, o skautai yra nuostabi terpė klysti ir mokytis.

 

Tadas Grubinskas

K𝐾𝑜𝑘𝑖𝑒 𝑘𝑒𝑙𝑖𝑎𝑖 𝑎𝑡𝑣𝑒𝑑𝑒̇ 𝑖̨ 𝑠𝑘𝑎𝑢𝑡𝑢𝑠...

Į skautišką šeimą mane užverbavo mano tuo metu draugė Renata, kuri yra skautė nuo vaikystės. Kadangi jau buvau suaugęs ir tarnavęs kariuomenėje, tad nors ir labai mėgstu būti gamtoje, bet to man neužteko, kad pats duočiau įžodį... Ieškojau gilesnės prasmės. Prasmę radau vyresniųjų skautų programoje ir tarnystėje būnant vaikų vadovu draugovėje ir tunte.

 

𝐾𝑎𝑠 𝐽𝑢𝑠 𝑚𝑜𝑡𝑦𝑣𝑢𝑜𝑗𝑎 𝑏𝑢̄𝑡𝑖 𝑠𝑘𝑎𝑢𝑡𝑢̨ 𝑣𝑎𝑑𝑜𝑣𝑢?

Mane motyvuoja būti skautų vadovu tai, kad galiu prisidėti prie jaunų žmonių ugdymo, tobulėjimo, draugysčių visam gyvenimui.

 

𝑁𝑢𝑜𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑎𝑠(-𝑖) 𝑑𝑎𝑙𝑦𝑘𝑎𝑖 𝑏𝑢̄𝑛𝑎𝑛𝑡 𝑠𝑘𝑎𝑢𝑡𝑢̨ 𝑣𝑎𝑑𝑜𝑣𝑢...

Nuotabiausi nutikimai skautuose? Čia įsitikinau, kad tikrai noriu vesti Renatą ir su ja nugyventi visą likusį gyvenimą.

Kai tik pradėjau dirbti su vaikais, išgirdau įdomią pastabą iš 7 m. vilkės: "Skautų vadovai kitokie nei visi suaugę - Jūs su vaikais bendraujate kaip su sau lygiais, nors akivaizdu, kad jūs viską mokate."

 

Dėkojame už Jūsų palaikymą!