Kas Naujo?

Skautų naujienos

2020-06-18

Ačiū Tau!

Pasibaigus karantinui dėkojame visiems prisidėjusiems!

Vyr. skautininkė Ieva Brogienė

Broliai ir sesės,

 

Jau baigėsi vienas sunkiausių ir kritinių mūsų organizacijai etapų - valstybinis karantinas, kurio metu mes dar kartą įrodėme sau ir visuomenei, kad esame stipriausia, visada budinti ir pasiruošusi padėti organizacija. Noriu, kad šiuos kelis mėnesius mes visi prisimintume kaip vieną didelį, mus sustiprinusį ir paauginusį laimėjimą.

 

Vadovai ir organizacijos suaugusieji, Jūs dirbote 24 savivaldybėse. Rūpinotės savo kaimynais, nepažįstamais, nešdami jiems ne tik maistą ar trūkstamus medikamentus, bet ir suteikdami vilties, pakeldami nuotaiką ir garsindami skautijos vardą. Jūs, patys bandydami priprasti prie naujo gyvenimo ritmo, sukotės iš padėties galvodami kaip pravesti sueigas ir palaikyti ryšį su savo draugovių vaikais. Jūs nešiojote dėžes Maisto banke ir Vilniaus savivaldybėje, dalinote informacines skrajutes ir koronaviruso testavimo kvietimus beveik visose savivaldybėse. Jūs, nepaisydami susiklosčiusios padėties, budėjote ir visada pakviesti atsiliepdavote. Drąsa, šypsena, ryžtas buvo Jūsų nematomos super galios. Visa tai reikšmingai prisidėjo prie to, kad šiandien karantinas yra atšauktas, o viruso plitimas suvaldytas. Dėkoju kiekvienam iš Jūsų už laiką, pagalbą ir visus geruosius darbus šiuo sunkiu mums etapu!

 

Jaunesnieji skautai, skautai ir patyrę skautai, ačiū Jums už aktyvų dalyvavimą ir sueigų lankymą karantino metu. Mes visi, matyt, niekada nepamiršime, kaip palapines statėmės svetainėse ir iš kruopų dėliojome skautišką lelijėlę. Nepamirškit padėkoti ir savo vadovams, kurie visą šį laikotarpį laužė vaizduotę vis Jums pasiūlydami naujas užduotis!

 

Tėveliai, žinome, kad Jums tai buvo vienas įtempčiausių laikų, nepaisant to, padėjote ir palaikėte vaikų skautiškas veiklas, kad ir nuotoliniu būdu. Dėkoju, kad skyrėte laiko padėti savo vaikams neatitolti nuo skautiškos dvasios. 

 

Norisi priminti - karantino pabaiga nesimbolizuoja koronaviruso plitimo pabaigos. Vis dar matome naujų virusų atsiradimus Kinijoje ir JAV, tad noriu paraginti nenustoti laikytis saugumo reikalavimų ir budėti dėl savo ir savo artimųjų sveikatos.

 

Brolis vytis prezidentas Valdas Adamkus

 

Mieli ir brangūs Lietuvos skautai,

Atsakingas ir pilietiškas jaunime,

 

Nuoširdžiai dėkoju Jums už didelius ir mažus darbus, už laiką ir pastangas, skirtas kovai su pandemijos padariniais.

Dėkoju visiems ir kiekvienam, kuris šūkį „Dievui, Tėvynei, Artimui!" pavertė konkrečia veikla ir rūpesčiu pagalbos laukiančiais žmonėmis. Esate viltingos, šviesios ir bendruomeniškos Lietuvos ateitis, ir man didelė garbė būti tos pačios Skautų brolijos nariu.

Budėkite ir toliau mūsų tautos ir valstybės dabarties ir ateities kūryboje! Kuo geriausios Jums kloties!