Kas Naujo?

Skautų naujienos

Nuotrauka: Tomas Rimkus

2019-06-22

Nuspalvink Lietuvą - gerasis suaugusiųjų darbas vasarai!

Eglė Liagaitė „Nuspalvink Lietuvą” koordinatorė pasakoja mums apie šių metų projektą.

Baden-Powell’is kartą yra pasakęs: palikite šį pasaulį truputį geresnį negu radote.” Dažnai cituojame šią mintį, bet ar susimąstome, ką iš tiesų galime padaryti #geresniampasauliui? Prieš ketverius metus Lietuvos skautijos pasiūlytas projektas Nuspalvink Lietuvą!” siūlo realią galimybę suaugusiems skautams padaryti net ne gerąjį darbelį, o visą gerąjį darbą! Šio projekto metu vyresnieji skautai dažo ar kitaip tvarko sunkiai gyvenančių žmonių namus, taip ne tik atnešdami į juos naujų spalvų, bet ir įrodydami, kad augdami skautai gali padaryti vis daugiau gero. Ugdome vaikus pavyzdžiu, o būtent tarnystė bendruomenei yra tas pavyzdys, kuris įprasmina suaugusių žmonių skautavimą ir leidžia jiems pasijusti socialiai atsakingos organizacijos dalimi.

 

Šiais metais prie projekto Nuspalvink Lietuvą!” jungiasi net keturi kraštai ir jūrų skautų konferencija! Namus Panevėžyje, Kalvarijoje, Kaune bei Vilniuje dažys Simono Daukanto skautų vyčių būrelis ir Panevėžio krašto suaugę skautai, Medeinos vyr. skaučių draugovė ir Antano Gustaičio skautų vyčių būrelis, Raganos vyr. skaučių draugovė ir Stasio Jameikio skautų vyčių draugovė, gintarių ir budžių įgulos bei Laumės vyr. skaučių draugovė. Spalvinti Lietuvą mums padeda Vivacolor, Procolor ir Panevėžio Rotary klubas, ačiū Jums!

 

O kol skautai maišo dažus ir galanda šveistukus, prisiminkime, ką apie projektą kalba buvę jo dalyviai:

Eglė Račkaitytė:

,,Gera nustebinti žmones gerumu. Kai pradėjome dirbti, namo savininkai įtariai žiūrėjo į savanorišką darbą. Nenuostabu - niekas nesitiki į namus atsibeldusio nemokamo remonto! Tačiau, su pasiektu rezultatu kreivi žvilgsniai tapo laimės ašarų pilnomis akimis."

4

Ignas Balza:

,,Matydamas dalyvių nuoširdumą bei jų džiaugsmą dažant namus supratau, jog procesas yra daug svarbesnis už galutinį rezultatą. Žmonės nuoširdžiai džiaugėsi tuo ką daro, dirbo su dideliu užsidegimu bei galiausiai - kartu didžiavosi bendrai pasiektais rezultatais. Tad darydami gerą kitiems, dalyviai pasisėmė begalę pozityvių emocijų ir patys pajautė, kad gerus darbus daryti išties yra gera o tai, manau, ir yra pagrindinė “Nuspalvink Lietuvą” prasmė, nes #gerumasužkrečia".

 

Simona Bataitytė:

,,Nuspalvink Lietuvą man kaip skautei reiškė tarnystę - būti ten ir taip, kaip esi reikalingas. Kai jau buvau veiksme ir rankoje laikiau teptuką, o aplinkui aidėjo sesių ir brolių juokas, kopėčių dundesys, šveistukų čiauškėjimas, man tai tapo - bendryste. Tokia, kokią dažniausiai randu tik skautuose. O po projekto plaunant išdažytą kaklaraištį, tai virto patirtimi, nešančia gražų prasmingą vasaros laiką. Trys dienos darbo talpinančios tiek prasmės. Nes juk jau niekam ne paslaptis - GERA DARYTI GERA. "

Labai dėkojame mūsų šių metų projekto rėmėjams ir visiems skyrusiems savo 2% Nuspalvink Lietuva akcijai!

 

   

 

 

 

Straipsnio autorė: Eglė Liagaitė