Kas Naujo?

Skautų naujienos

2019-06-12

Skaute, gal svajoji tapti ministru?

Vyriausybė prasmingiausiai vasaros savaitei ieško gabiausių jaunuolių.

Prasideda registracija į tradicija tapusį vasaros projektą – „Moksleiviai – į Vyriausybę“. Šiemet Vyriausybė 30-čiai gabiausių baigiamųjų klasių moksleivių duris atvers jau 11-ąjį kartą.


Šis nacionalinis projektas vienai rugpjūčio darbo savaitei, nuo 19 iki 23 d. suburs geriausiai besimokančius ir veikliausius Lietuvos bei užsienio lietuvių mokyklų jaunuolius, kurie ateityje pasiryžę tapti mūsų šalies lyderiais.

Moksleivių lauks įspūdžių kupini vizitai Vyriausybės kanceliarijoje,  ministerijose ir joms pavaldžiose institucijose. Aktualiais valstybės klausimais jaunieji lyderiai diskutuos su premjeru ir ministrais, stebės Vyriausybės posėdžius, dalyvaus įvairiuose susitikimuose, kur su įvairių sričių specialistais dalysis idėjomis, kaip spręsti opias visuomenės problemas, rengs kūrybiškas užduotis. O svarbiausia, moksleivių laukia naujos įdomios pažintys.


Kaip ir kasmet, projekto dalyvius atrinks speciali komisija, susidedanti iš Vyriausybės kanceliarijos, ministerijų ir moksleivius jungiančių organizacijų atstovų. Per 10 metų projekte jau dalyvavo, su valstybės politine veikla susipažino ir tapti aktyviais piliečiais paskatinti buvo 298 moksleiviai.


Registracija ir daugiau informacijos skelbiama interneto svetainėje ir Facebook paskyroje „Moksleiviai – į Vyriausybę“. Registracija į projektą vyks iki liepos 24 d.