Kas Naujo?

Skautų naujienos

2019-05-29

Naujienlaiškis: Akelos uola grįžta!

Jau kito mėnesio pradžioje Tave pasieks Akelos uolos naujienlaiškis! Šį mėnesį įkeliame jį į skautatinklį, kad galėtum susipažinti su turiniu ir su nauja struktūra! Budėk.

,,R. Baden-Powell citata: ,,Pats tikriausias kelias į laimę yra nešti laimę kitiems žmonėms. Bandykite juo eiti ir palikite šį pasaulį truputį geresnį negu jį radote.“

 

ARTĖJA...

Kokie būsimi planai?

Visų pirma, Lietuvos skautija savanorius, vadovus, tėvelius ir visus skautus sveikina su artėjančiomis Šv. Velykomis. Tegul Jūsų namai prisipildo ramybės ir artimo šilumos!

Antra, jeigu nespėjai užsiregistruoti į Pavasario šventę ,,Kur Jurgis, ten ir Barkus!” turime Tau gerą žinią - organizatoriai ieško žmonių, kurie galėtų padėti įgyvendinti programą. Suskubk ir registruokis savanoriu: https://bit.ly/2vf4VmZ (P. S. Savanoriams dalyvavimas pavasario šventėje - nemokamas!)

Trečia, primename, kad vyksta registracija į Dvasinius mokymus (registruotis galima iki gegužės 5 d. http://skautai.lt/index/article/id/2788 ) ir ,,Skautai be patyčių” mokymus (registruotis galima iki balandžio 22 d. http://skautai.lt/index/article/id/2797)!

 

JAUNIMO PROGRAMA…

O kas toliau?

Suvažiavimo metu į skirtingus Lietuvos kraštus iškeliavo pagal amžiaus grupes parengtos jaunimo programos knygutės. Taip pat jau yra sukelti visų amžiaus grupių filmukai, o ne per seniausiai pasidalinome ir bendra jaunimo programos apžvalga! Ją galite rasti čia.

Taip pat primename, kad šiuo metu vyksta naujosios jaunimo programos mokymai skirtinguose kraštuose. Ei, broli ir sese iš Klaipėdos arba Telšių! Tavieji mokymai jau Gegužės 11 - 12 d.!

 

IŠ LOBYNŲ...

O ką skaityti?Viena nuostabi patyrusi skautė Austėja iš Kauno krašto Kaukų draugovės atrinko geriausių skautatinklio straipsnių lobyną. Nuo šiol kiekviename naujienlaiškyje pasidalinsime vis po ,,aukselį” iš šio lobynų gilumų. Šį kartą apie skilties formavimą atbulai! "Esmė ta, kad tokiu būdu skiltis formuojasi atvirkščiu būdu. Ji atsiranda ne todėl, kad atėjo vadovas ir pasakė „dabar jūs būsit skiltis“, bet neskubant, per daugybę užsiėmimų, mažų iniciatyvų, ji pati iš vidaus formuojasi." Visas straipsnį skaitykite čia.

Iki susitikimo el. pašte!