Kas Naujo?

Skautų naujienos

2017-12-09

Jaunimo programa žiemai

Neeilinė galimybė įpūsti visiškai naujų vėjų į savo draugovės kasdienybę ir prisidėti prie būsimos jaunimo programos.

Ei, vadove!

Sueigų sezonui įsibėgėjant turime Tau neeilinę galimybę, kuria pasinaudojęs ne tik įpūsi visiškai naujų vėjų į savo draugovės kasdienybę, bet ir pridėsi savo nepakeičiamą indėlį prie būsimos Lietuvos skautijos jaunimo programos.

Taigi, ką Tau siūlome:

Pagal tai, kurios amžiaus grupės draugovėje veiki, atsidaryk vieną iš trijų jaunimo programos gairių prototipo dokumentų (jei tik yra noro, drąsiai kviečiame pasižvalgyti po juos visus!):

Atidžiai perskaityk ir įsigilink, o jeigu kyla neaiškumų, sudėk juos į laišką, kurio lauksime paštu programa@skautai.lt. Perskaitęs, nepagailėk ir skirk minutę užpildyti šiai trumpai anketai (https://goo.gl/DwWpbp), kuri padės ištobulinti dokumentą taip, kad tolimesni žingsniai slystų kaip per sviestą  

 

Kas toliau?

 „Skaisčio“ tunto nuotrauka

Susipažinęs su ekspedicijomis, vėjais ir visais kitais nuotykius skatinančiais programos elementais pamatysi, kad visa ko pradžia – ateinančio ketvirčio veiklų susiplanavimas, kurio Tau tikrai nereikės daryti vienam – su Tavo pagalba tai padarys patys vaikai! Žengus šį žingsnį prašysime dar vienos Tavo minutės, kurios dėka ir galime keliauti pirmyn – užpildyk šią anketą (https://goo.gl/GLRja3) ir leisk mums sužinoti, kaip vertini metodą ir kaip jis suveikė Tavo draugovėje.

 

Beliko smagiausia dalis!

 „Skaisčio“ tunto nuotrauka

Vadovaudamasis programos dokumentu bei susidarytu planu praleisk šį sueigų ketvirtį (tiek laiko siūlome skirti programos prototipo išbandymui) taip, kaip dar niekad nebandei. Galime pažadėti, kad vaikams tikrai nebus nuobodu (kas nenorėtų pats nuspręsti ką nori veikti per sueigas?), o Tu pamatysi, kaip lengva ir įdomu gali būti Tau įgalinus jauniausius atsistoti už draugovės vairo. Tad nebijok prisidėti ir pirmyn į nuotykius! 

Tavo dalyvavimas ir atsiliepimai yra nepakeičiama pagalba norint turėti efektyvią, naudingą, ugdančią, o svarbiausia įdomią Lietuvos skautijos jaunimo programą, todėl perėjus visus žingnius turime paskutinį prašymą: skirk šiek tiek laiko ir užpildyk paskutinę anketą (https://goo.gl/h7iVi7) – joje papasakok kaip sekėsi įgyvendinti susiplanuotas veiklas ir palik atsiliepimus, kaip vertini šią patirtį.

Jei pats tam galimybių neturi, gal pažįsti vadovą, kuriam tai galėtų būti puikus iššūkis? Pasidalink!

Tik mūsų bendromis pastangomis galime sukurti organizaciją, kurioje būtų gera augti vis naujoms kartoms

 

Budėk!