Kas Naujo?

Skautų naujienos

2017-09-13

Projekto "Gyvenu laisvai" įspūdžiai

Projekto "Gyvenu laisvai" įspūdžiai

 
Paskutinę vasaros savaitę mes,sesės Aurėja ir Skirmantė, dalyvavome kino akademijos projekte "Gyvenu laisvai". Projekto tikslas- padėti tautinėms mažumoms Lietuvoje labiau įsitraukti į bendrą visuomenės veiklą. Mūsų kaip skautų tikslas buvo padėti tai daryti.
 
Stovykloje, kartu su aktoriumi bei režisieriumi Vytautu V. Landsbergiu, iš pagrindų susipažinome su kino menu bei apskritai, su kuo tas kinas valgomas. Pagrindinį stovyklos laiką praleidome kino "labaratorijose", kur bandėme aktoriaus duoną, bei mėginome bent įsivaizduoti, ką reiškia būti aktoriumi. Kūrėme daugybę situacijų ir bandėme į jas įsijausti. Taipogi bandėme ir scenaristais pabūti. Sudarinėjome siužetus ir mums puikiai sekėsi! Besidomintys operatoriaus bei montuotojo profesija taipogi turėjo puikią galimybę pasireikšti. Kartu su visa kino akademijos komanda, visą savaitę kūrėme filmą, skirtą sausio 13-osios įvykiams paminėti, parodant kaip juos mato ir įsivaizduoja šiuolaikinis jaunimas,t.y. mes. Filmas pavyko puikiai ir juo buvom patenkinti tiek mes, tiek visa vadovų komanda.
 
Stovyklos metu turėjome galimybę pamatyti begalę gerų filmų, tiek populiariųjų, tiek kurtų paties Vytauto. Po jų diskutuodavome, pamatėm daug skirtingų nuomonių, požiūrių bei patirčių.
 
Stovykla mums labai patiko. Džiaugiamės, kad turėjome galimybę joje sudalyvauti!