Kas Naujo?

Skautų naujienos

2017-06-14

Tautišką giesmė 2017

Šįmet aidės nuo Lietuvos piliakalnių - ar tu ten būsi?

 

Gerbiamieji,

prabėgus metams ir vėl artėja liepos 6-oji, mūsų šalies valstybingumo diena. Jau devintus metus iš eilės būtent šią dieną 21 val. giedamas Lietuvos himnas visame pasaulyje. Šiemet vėl kviečiame Jus prisijungti. Himną giedosime nuo 100 svarbiausių Lietuvos piliakalnių, tikimės, kad bent ant vieno iš jų užlips ir skautijos uniforma pasipuošęs bent vienas būrys skautų.  Tautiška giesmė duos startą Lietuvos šimtmečio minėjimui, prisijunkite prie patriotiškiausio renginio ir mūsų Tėvynės šimtmetį pradėkime švęsti kartu.

Skleiskite vieningo visuotinio himno idėją!

  • Burkite savo kolegas, bendruomenę, šeimą ir draugus ir liepos 6 d. 21:00 val. vietos laiku kartu giedokite „Tautišką giesmę“. Himnas neskamba po vieną – skamba stipriai, kai mūsų daug! Kurkite šventę – savas Valstybės dienos šventimo tradicijas, pasipuoškite Lietuvos atributika.    

  • Iki birželio 25 d. apie savo planus informuokite sesę Ievą Leiputę el. paštu pirmija@skautai.lt

  • Skleiskite žinią:

    • Prisijunkite prie iniciatyvos puslapio „Facebook“ adresu www.facebook.com/tautiskagiesme

    • Apie giedojimą dalindamiesi socialiniuose tinkluose naudokite hashtag #tautiskagiesme

    • Patalpinkite informaciją apie renginį Skautijos puslapyje ir Facebook paskyroje.

    • Galbūt tą dieną vyks skautų stovyklos ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, būtų puiku, jeigu gautume filmuotą medžiagą.

    • Jei turite ryšių, skleiskite žinią per vietos lietuvių žiniasklaidą (iniciatyvos organizatoriai gali jums pateikti iniciatyvos reklaminę medžiagą – spaudos maketus-kvietimus, plakatų maketus, 30 s TV klipą-kvietimą, 30 s audio klipą-kvietimą, elektroninius skydelius, himno melodijos audio įrašą).

Burkite kartu giedoti draugus, šeimą, giminę ir bendruomenę, skleiskite „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ idėją ir kurkite šventę sau ir savo šaliai!

Iškilus klausimams, kreipkitės kontaktais: bozena@tautiskagiesme.lt arba +37061705134

Informaciją apie piliakalnius rasite paspaudę šią nuorodą.