Kas Naujo?

Skautų naujienos

2017-02-01

Įkūrėjo dienai artėjant

Kaip ją minėsime šįmet?

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „baden powell lietuvoje“

Vasario mėnesis kaip ir kasmet atneša mums dieną, svarbią viso pasaulio skautams. Tai ne kas kitas, o vasario 22 d., skautų įkūrėjo, lordo Roberto Baden-Powell'io gimimo diena, dar žinoma kaip Įkūrėjo diena (iš angl. k. Founders' day). Na, o šįmet minėdami 160-asias BP gimimo metines, Įkūrėjo dieną švęsime dar garsiau!

 

1) Savo paskutiniame laiške skautams, brolis lordas Robertas Baden-Powell'is rašė, kad „pats tikriausias kelias į laimę yra teikti laimę kitiems“. Taigi, Įkūrėjo dienos proga kviečiame visus skautus prisijungti prie Draugystės mazgo akcijos ir megzti draugystės mazgus geraisiais darbais! O prie šios akcijos prisijungti labai paprasta - tereikia:

  • • Keliauk daryti gerųjų darbų! Padėk kaimynams, bendraklasiams ar gatvėje sutiktam žmogui - svarbiausia nuveikti kažką, kad pasaulis liktų šiek tiek gražesnis.
  • Kad vienam nebūtų liūdna, kartu gali pasiimti bendražygių skiltį, draugovę, o gal net visą tuntą?
  • Pasipuošę kaklaraiščiais ir nudirbę geruosius darbus nusifotografuokite ir nuotrauką nusiųskite el. paštu press@skautai.lt ar LS FB puslapiui.
  • Įkūrėjo dienai skirtų gerųjų darbų nuotraukų lauksime iki pat vasario 22-osios dienos.

Image may contain: 2 people, people smiling

2) Vasario 22-osios dienos rytą kartu su broliais ir sesėmis keliauk pasitikti aušros. Tai tradicija, vienijanti visus pasaulio skautus ir leidžianti kiekvienam šią dieną išvysti naujomis akimis. Ar žinai kur ryto saulę pasitiks skautai iš tavo miesto? Pasidalink informacija su mumis el. paštu press@skautai.lt ar LS FB puslapiu.

Image may contain: one or more people, people standing, skyscraper, sky and outdoor

3) Įkūrėjo dieną skautai tampa matomi! O koks geriausias būdas atskirti skautą, jei ne skautiškas kaklaraištis? Vasario 22-ąją skautai visame pasaulyje keliauja į darbus, kremta mokslus ir veikia visas kitas jiems įprastas dienos veiklas pasipuošę kaklaraiščiais. Prisijunk prie jų ir tu! O savo nuotrauką su skautišku kaklaraiščiu būtinai atsiųsk mums  el. paštu press@skautai.lt ar LS FB puslapiui.

 

Mes jau keliaujam vynioti kaklaraiščių ir dirbti gerųjų darbų! O tu?

 

LS Komunikacijos skyrius