Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-12-15

Sesės Monikos nuotykiai KISC

KISC - tai tarptautinis skautų centras įsikūręs Šveicarijoje, mažame Kandersteg miestelyje apsuptame alpių viršūnių.

“Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace”

Taip, šie žodžiai yra dalis žymiosios J. Lenon „Imagine“ dainos, tačiau jie lygiai taip pat taikliai apibūdina vietą, kurioje šiuo metu esu aš: Kandersteg International Scout Center - KISC.

KISC - tai tarptautinis skautų centras įsikūręs Šveicarijoje, mažame Kandersteg miestelyje apsuptame alpių viršūnių. B.P., pamatęs šią vietą, buvo taip sužavėtas, kad sumanė čia įkurti nuolatinę Jamboree. KISC turi dvi pagrindines veiklos kryptis: pirmiausia, tai tarptautinis skautų centras, į kurį atvyksta skautai iš viso pasaulio, tad čia yra didžiulė stovyklavietė, talpinanti virš tūkstančio stovyklautojų, bei įvairios programos galimybės (slidinėjimas, alpinizmas, iglu statymas, eco ir international friendship programos bei daug kitų). Antra, KISC yra viešbutis, kuriame gali apsistoti visi keliaujantys po Kandersteg apylinkes. Šių dviejų veiklų suderinimas yra tikrai netradicinis, o  KIS dar unikalesnis, nes čia dirba tik savanoriai skautai iš viso pasaulio, kurie išsiskiria savo rožine „uniforma“ ir yra vadinami Pinkies.

Jau beveik mėnuo kaip čia esu ir aš. Atvykau čia metams, kuriuos praleisiu dirbdama administratoriaus ir finansininko asistento darbą. Beje, į KISC galima atvykti metams ir būti LTS (long term staff) arba 3 mėnesiams ir būti STS (short term staff). LTS daugiau užsiima planavimo ir vadybos darbais, o STS - kasdieninėmis veiklomis.

Būvimas KISC yra puiki tarptautinė patirtis. Čia kartu dirba, gyvena ir pramogauja žmonės iš daugmaž 20 skirtingų šalių, kuriuos vienija skautavimas bei bendras tikslas: užtikrinti, kad BP svajonė turėti nuolatinę Jamboree gyvuotų visada. Gyvenimas kartu išmoko pažinti ir suprasti kitų gyvenimo būdą, papročius ir tradicijas, išugdo didžiulę toleranciją ir sugriauna stereotipus. KISC - tai geriausias nuotykis skautiškame gyvenime!

Nori prisijungti? Daugiau informacijos čia.

Monika (LT)

Living the dream…