Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-09-01

Naujas sezonas + dovanos + šventės

Skautams nauji dalykai prasideda rudenį! Ką naujo atneša rugsėjis?

Broli, sese, 

tikimės, kad vasara buvo tokia, kokios ir linkėjome - nepamirštama. Dėkojame visiems, pasidalinusiems įspūdžiais apie savo vienetų stovyklas Skautatinklyje - visada be galo įdomu skaityti apie tai, kuo gyvena kitų kraštų skautai! 

Bet jau laikas pradėti naują sezoną. Ateina ruduo, su savo ilgais vakarai, šalčiais ir kitais atributais. Kai kurie sako, kad rudenį gamta miršta - skamba baisiai! Bet ruduo sugeba būti niūriausiu ir linksmiausiu (dėl visų įmanomų spalvų lapų danguje ir ant žemės) metų laiku. Turbūt todėl reikia semtis įkvėpimo iš rudens ir jo įvarovių, įveikti tinginį ir... mokytis :)

Rugsėjo tema - mokymasis. Nekalbame apie mokslo metų pradžią mokyklose ar universitetuose, bet apie mokymąsi skautaujant. Taip, skamba labai plačiai, bet turbūt kiekvienas gali papasakoti apie istoriją, kai pravertė būtent skautuose išmokti dalykai - ar tai pliaupiant lietui užkurtas laužas, ar išsiugdytos savybės, netikėtai pravertusios gyvenime. Galima išeiti su skiltimi į žygį ir fiksuoti visus naujus ir iki tol nežinotus dalykus, galima surengti sueigą, kai kiekvienas jos dalyvis gauna penkias minutes ir per jas turi papasakoti kažką jam arba kitiems negirdėto. O vadovai gali pasidalinti paslaptimis, kaip pritraukti vaikų į skautus. Jūsų fantazija! Kviečiame nepamiršti pasidalinti rezultatais skautatinklyje :)

Turime naujienų ir mes!

1) Rugsėjo mėnesio skaute tampa sesė Fausta! Fausta labai aktyviai veikia savo vienete bei nuolat dalinasi su mumis filmukais apie šiauliečių veiklą. Sese, ačiū tau!

2) Mūsų mylimas skautatinklis švenčia dešimtmetį! Padaryk jam dovaną - parašyk linkėjimą ar idėją jo atnaujinimui čia.

3) Nuo šiol kiekvieną mėnesį stengsimės pristatyti jums po darbalaukio paveikslėlį jūsų kompiuteriui, kuris, leidžiant ilgas valandas prie ekranų, bent truputį nuvytų mintis atgal į mišką. Pradedame nuo rugsėjo:

Nuotraukos autorius - brolis Povilas Baranovas. Ją galite atsiųsti iš čia

Gražaus rudens, milijono idėjų ir geros nuotaikos!

LS komunikacijos skyrius