Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-03-01

Apie pavasarį (arba šimtą jų)

Ką pamatėme vasarį ir kuo gyvensime kovo mėnesį?

Labas, broliai ir sesės!

Sveikiname visus su netikėtai greitai atėjusiu pavasariu! Belieka tikėtis kad jis, netikėtai atėjęs, lygiai taip pat netikėtai nepaliks mūsų. Nors ką aš čia – skautams ne orai, o gera nuotaika ir atitinkamas pasirengimas svarbiau.

Laba ačiū už jūsų mintis bei veiklą vasario mėnesį. Visada džiugina tokie diskusijas keliančios mintys kaip kad brolio Manto straipsnis, sesės Dovilės pamąstymai pastarųjų įvykių fone, be galo daug Įkūrėjo dienos bei Vasario 16-osios įspūdžių, stacionarios stovyklavietės projektas ir t.t. Džiugu ne tik kad veikiate (juk skautai visada aktyvūs),  bet ir kad dalinatės – ačiū visiems už tai! Praėjusį mėnesį taip pat susipažinome ir su naujomis Pirmijos sesėmis – o jos visada laukia jūsų idėjų, kaip dar labiau pagerinti mūsų veiklą!

Nepamirškite, skautatinklyje visada galima rasti daugybę pasiūlymų, kaip galima patirti daugiau! Ar tai diskusijos apie jaunimo aktualijas Strasbūre, ar kelionė su skautais iš visos Europos iki pačio Baikalo – tik nepamirškite užsiregistruoti! O ir šiaip, nepamiršk užmesti akį į Užsienio reikalų skyriaus pasiūlymus.

Labai dėkojame visiems rašiusiems praėjusio mėnesio vienybės tema. Na o mėnesio skaute skelbiame sesę Austėją Kuršvietytę! Sese, ačiū tau už nuolatinį aktyvumą ir iniciatyvą! Linkime nepamiršti skautatinklio ir ateityje!

Na o kadangi esame laikotarpyje tarp svarbių Lietuvai švenčių, siūlome kovo mėnesį rašyti apie pilietiškumą. Skautams tai – visada labia aktuali tema, tačiau pilietiškumą suvokiame visi skirtingai. Kaip? Pasidalinkite! Apie tai visada galima padiskutuoti savo skiltyje, smagiai aprašyti Kovo 11-osios šventimą vienete, arba sugalvoti dar kažką naujo. Didžiulė Lietuvos vėliava iš kaklaraiščių? Kodėl gi ne!

Ir pats paskutinis dalykas – nepamirškite, kad Vilniaus skautai jūsų laukia pavasario šventėje. Užsiregistruokite, o jau tada pavasarį visi už ausų laikysime pačiupę, o gal net ir šimtą jų, kaip kad Kernagis dainavo.

Budėkime!

Sesė Akvilė ir Komunikacijos skyrius