Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-02-18

Trys klausimai naujoms Pirmijos narėms

Kas tos sesės, vasario 1 d. pakeitusios Pirmijos veidą?

Nuo vasario pradžios LS Pirmijos komanda gerokai pasikeitė - ją papildė trys naujos sesės, o viena pradėjo dirbti kitose pareigose. Todėl pamanėme - reikia juk susipažinti! 

Visos keturios atsakė į šiuos tris klausimus: 

1) Papasakok apie save;

2) Kodėl yra gerai dirbti tavo skyriuje ir Pirmijoje apskritai?

3) Kada aš turėčiau į tave kreiptis?

Psktn. vyr. sk. Simona Kurtinaitytė, naujoji Jaunimo programos skyriaus vedėja, pakeitusi Benitą Mincevičiūtę

 

1) Esu sesė Simona, šiaip iš Marijampolės krašto, bet jau ketvirtus metus gyvenu Kaune. Studijuoju, dirbu ir stengiuosi kuo aktyviau skautauti :) Labai mėgstu skaityti, myliu kates truputį labiau nei šunis ir visuomet visus mielai išklausau.

2) Jaunimo programos skyriuje gerai dirbti dėl to, jog jei tau nėra galimybės dirbti su vaikais asmeniškai, bet tu labai labai norėtum kaip nors prisidėti prie jų programos, šis skyrius tam puiki vieta. Galima sakyti, jog tokios idėjos vedama ir prisidėjau prie Pirmijos. O kaip man viena sesė pasakė, Pirmija yra geriausia vieta tobulėti, daryti klaidas, iš jų mokytis ir daryti gerus darbus:)

3) Į mane gali kreiptis dėl begalės įvairiausių klausimų. Jei, kaip ir minėjau, nori dirbti su jaunimo programa, turi įvairių idėjų ir nežinai kaip jas įgyvendinti, arba tau tiesiog reikia pagalbos tam, jei nesupranti ko nors kas susiję su tavo ar mažesnio brolio amžiaus programa, jei domiesi tarptautiniais skautiškais jaunimo renginiais ir norėtum juose sudalyvauti ir dar dėl begalės kitų klausimų, į kuriuos, tavo manymu, aš turėčiau žinoti atsakymą;) 

Psktn. vyr. sk. Milda Bacevičiūtė, naujoji Mokymų skyriaus vedėja, pakeitusi Ievą Vaitkevičiūtę

 

1) Artimieji mane laiko "skautofanatike", o aš galvoju, kad esu būtent ten, kur ir turėčiau būti. Skautavimas - tikrai vienas geriausių mano pasirinkimų. Tik čia taip betarpiškai ugdoma dvasios stiprybė, tolerancija ir pagarbos jausmas, o suklydus ar suklupus visada yra kas ištiesia ranką. Čia visada gerai, su visais savo privalumais ir trūkumais. Esu liberaliai konservatyvi idealistė. Ir visad su šypsena - net jei pati jaučiuosi ne itin gerai, gal kažkam nuo to bus šviesiau.

2) Mokymų skyrius - puiki vieta tobulėti. Tik dalindamiesi patirtimi su kitais išmokstame daugiausiai. Būtų sunku net išvardinti visas kompetencijas, kurias įgyji vesdamas mokymus. Nuo viešo kalbėjimo baimės nugalėjimo iki veiklų organizavimo. Nuo mokymų vedimo pagrindų iki krūvos naujų metodų ir žaidimų. Per metus laiko skyriuje paaugau neįsivaizduojamai daug, o dar tik pradžia. Dėl to kviečiu visus pasinaudoti galimybe pabūti didelės organizacijos valdymo sraigteliu - ši patirtis neįkainojama tiek skautiškoj bendruomenėj, tiek "realiame" gyvenime: studijuojant, ieškant darbo, integruojantis įvairiuose kolektyvuose ir panašiai. Juk geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtąkart išgirsti!
 
3) Nedvejodami kreipkitės, jei: domina užsakomieji mokymai; reikia daugiau informacijos apie nacionalinius mokymus; norite tapti mokymų skyriaus lektoriumi; norite padėti organizuojant ir kuruojant mokymų skyriaus veiklą. Ir kitais susijusiais klausimais.
 
Psktn. kand. į vyr. sk. Akvilė Milkevičiūtė, naujoji Komunikacijos skyriaus vedėja, pakeitusi Laimą Dagytę
 
 

1) Esu sesė Akvilė iš Vilniaus krašto. Man 20 metų ir galiu pasidžiaugti, kad skautauju jau beveik pusę gyvenimo! Šiuo metu studijuoju ISM universitete Vilniuje, kandidatuoju į vyr. skautes Jorės draugovėje,  na o neseniai mano skautavimas pasipildė kad ir ne visada matomais, bet (tikiuosi) svarbiais darbeliais Pirmijoje.

2) Komunikacijos skyriuje esu jau ketvirtus metus. Per tą laiką tai nutoldavau, tai vėl priartėdavau, tačiau vienas dalykas nesikeitė - čia visada buvo žmonės, su kuriais ir iš kurių buvo gera mokytis. Ir išmokau kažko, garbės žodis! Dabar kai tapau skyriaus vedėja, išlenda daugybė niuansėlių, kurių būdama paprasta nare nepastebėdavau - bet šitaip dar įdomiau! Na, o Pirmijoje smagu dėl tų pačių priežasčių - čia galiu pasitikėti absoliučiai visais žmonėmis ir tiesiog yra be proto gera dirbti su jais skautijos labui.

3) Komunikacijos skyrius labai laukia jūsų laiškų! Kreipkis į mane jei nori papasakoti apie skautus savo krašto žiniasklaidai, jei turi idėjų skautai.lt (ir ypač idėjų techniniam skautatinklio tobulinimui!), jei labai nori rašyti, bet nežinai apie ką, jei nori prisijungti prie skyriaus veiklos, jei mėgsti fotografuoti/filmuoti, jei nori visiems papasakoti apie savo vieneto renginius... Na ir apie ką tik įsivaizduoji - manau, galiu padėti daugybe klausimų!

Gilv. vyr. sktn. vyr. sk. Benita Mincevičiūtė, naujoji vyr. skautininkės pavaduotoja nac. renginiams, pakeitusi Justiną Baliūnaitę

1) Prieš 22 metus paskui geriausią draugę atėjau į skautus, keletą metų skautišku keliu keliavom kartu, bet aš vis dar keliauju, o ji nebe. Būdama skaute išmokau pasitikėti savimi, išdrįsti, aukotis, atiduoti visą save. Be skautų turiu dar du širdies džiaugsmus: keliones ir siuvinėjimą. Kai pavyksta suderinti visus tris vienu metu - tobulesnio laiko negali būti.

2) Į Pirmiją papuoliau visai neplanuotai ir netikėtai. Pažinojau ne vieną ir ne du ten dirbančius, bet vis buvau šalia: Taryboje, Etikos komisijoje, savam krašte, todėl visa man buvo nauja. Pirmijoje dirba savo laiko neskaičiuojantys žmonės, pasirengę padėti kiekvienam ir iš visos širdies, o juk su bendraminčiais ir į pasaulio kraštą galima keliauti.

3) Kai norėsi sužinoti kokia daina bus privaloma dainų konkurse, kur vyks vadovų sąskrydis, kada bus suvažiavimas arba kraštas organizuos pavasario šventę, kai turėsi minčių ir pasiūlymų LS nacionalinių renginių vietai ir programai, visada lauksiu žinučių ir laiškų. Juk surėmus pečius visos naštos lengvesnės. Budėkime!