Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-02-12

Vieningas pat. skautų žygis

Kas sakė, kad žiema šalta?

Vienybės temos įkvėpti Marijampolės krašto patyrę skautai susivienijo ir surengė žygį :)

"Kas sakė, kad ši žiema šalta? Tikrai ne Marijampolės krašto patyrę skautai. Nepabūgę nedidelio šalčio bei rizikos išsidumblint batus, vasario 8-9 d. išsiruošė į žygį. Pradžia - Kazlų rūda, tikslas – marijampoliečiams žinomo kunigo V. Strioko namai.

Šiame žygyje dalyvavo visi 12 dalyvių. Visi nusiteikę tikram nuotykiui. Pagrindinis kelias buvo Kazlų Rūdos miškais. Praėjom kapines, sodybas, nedidelį kelią teko įveikti ir einant senu aerodromu, be to dar įveikėm ir užšalusią pelkę ir Judrės upelį. Įveikę daugiau nei pusę kelio, susiradę aukštesnę kalvą nusprendėm papietauti. Kas nešė malkas, kas buvo atsakingas už laužo sukūrimą, o kas už pietų gaminimą visi buvo užimti, bet tuo pačiu metu ir turėjo laiko prisiminti senas stovyklas, bendrus nuotykius. Sulaukę pietų, skaniai pavalgėm ir tęsėm kelionę toliau. Kas be ko, neapsiėjome ir be nereikalingų zigzagų ar įvairių ratų. Tačiau koks būtų žygis be to? Vienas iš tikslų buvo rasti seną bunkerį, bet ko gero jis buvo labai gerai pasislėpęs. Na bet mes vistiek įveikėm visą suplanuotą maršrutą - 21 km.

Pailsėję turėjom dar ir mini vakaro programą. Testai, loginiai žaidimai, galvosūkiai. Kol vieni tuo metu bandė “laužyt” galvas, kiti šeimininkavo virtuvėje – gamino vakarienę - plovą. Pavalgę dalis patyrusių skautų sugalvojo dar įveikti kelis kilometrus, ir prieš vidurnaktį dar nupėdino 3 km. Visi grįžę, pavargę nuėjo miegot.

Ryte, visi skubėjo keltis. Susitvarkę, nusiprausę ir pavalgę pricai neapsiėjo be gerojo darbelio. Padirbėję skautai atsisveikino vieni su kitais ir išskubėjo namo.

 

Linkime visiems išlikti ir būti vieningais :)