Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-06-07

Draugystė`13

Tradicinė Marijampolės krašto skautų stovykla.

Gegužės 31d.-Birželio 2d. Jurgežeriuose vyko tradicinė Marijampolės krašto skautų stovykla „Draugystė“. Susirinko tiek sausumiečiai, tiek jūros skautai.
 
Penktadienį (gegužės 31d.) po truputį susirinkę, susipažinę ir įsikūrę patraukėme į atidarymo rikiuotę, kurioje buvo pristatyta tolimesnė programa. Po rikiuotės mus netikėtai užpuolė lietus, bet tai nesutrukdė visiems kartu linksmai leisti laiką. Nors ir lijo, skautai ne tik kūrė skilčių atributiką (gaireles), bet ir dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose: dainavo, piešė skautų priesakus ir žaidė šaradas bei kitus įvairius žaidimus. Po šių linksmybių vakarieniavom, o po vakarienės vyko vakaro laužas. Nors laužas, padedamas skautų dainų įsikūrė, ponas lietus neleido mums ilgai mėgautis jo šviesa ir šiluma - labai linksmi pasirodymai toliau vyko stovyklos salėje. Po vakaro laužo ramiai išsiskirstę, keliavome į sapnų šalį.
Šeštadienį (birželio 1d.) vos nubudus stovykla pasidžiaugė nuostabia žinia – Marijampolės krašte („Medeinos vyr. sk. būrelyje) sužydėjo dvi rugiagėlės – sesė Aušra ir sesė Vilma. Sveikinimai dar kartą Jums, mielosios!
Kiek vėliau skautai keliavo prasimankštinti, o po to papusryčiauti. Po skanių pusryčių vyko rytinė rikiuotė, po kurios skautai skiltimis išsiruošė į žygį, kur jų laukė labai įdomios užduotėlės: užpūsti žvakę balsu, žaidimas „Minų laukas“, reikėjo išvardinti vaistažoles, pereiti lygiagretes, sukurti laužiuką ir sudeginti virš jo kabantį siūlą bei padainuoti liaudies dainas. Grįžę skautai šiek tiek pailsėjo ir vėliau dalyvavo naudingose pamokėlėse: vėlė dirbinius iš vilnos, vėrė karoliukus, mokėsi žvejoti, kūrė spektaklį, gilinosi į maskavimosi subtilybes.
O tada sulaukėme didelį įspūdį palikusių svečių – MARIJAMPOLĖS BAIKERIŲ KLUBO „SIENA“  atstovų (http://www.sienamcc.lt/). Svečiai mielai pasidalino su skautais savo klubo istorija, pasakojo apie savo veiklą ir motociklus bei atsakinėjo į pateikiamų klausimų laviną.
 
Svečiams išvažiavus skautai pristatė ką nuveikė naudingose pamokėlėse – suvaidino spektaklį, parodė savo darbelius, pasigyre sugautomis žuvimis, kaikurie net pasirodė užsimaskavę. Tuomet visi  vakarieniavome, o po vakarienės ruošėmės vakaro programai. Vakaro lauže skautai pristatė/suvaidino įvairius filmus: "Titaniką", "Žmogų vorą", "Šreką", "Madagaskarą"...irrrrrrrr...lietus vėl neleido užbaigti programos lauke, bet jokia čia bėda – vakaro laužą tęsėme stovyklos salėje. Po laužo vėlgi tyliai išsiskirstėme miegučio, bet  sulaukėme staigmenos – SIAUBO TAKO. O po šios atrakcijos skautai jau tikrai išsiskirstė miegoti.
Sekmadienis (birželio 2d.) prasidėjo įprastai – kėlimasis, mankšta, pusryčiai. Taip pat skautai keliavo į susikaupimo valandėlę, kurioje pasimeldėme malda „Tėve mūsų“, išklausėme nuostabios istorijos apie tikėjimo galią ir ant popierinių drugelių užrašėme sveikinimus Tėčiams tėvo dienos proga. Po susikaupimo valandėlės vyko pasiruošimas skautiškai mugei, kurioje vėliau visi „pardavinėjo“ įvairius dalykus: pačių keptus blynus, vaflius su šokoladiniu kremus ar kondensuotu pienu, pačių pagamintas apyrankes ir net lankus, darė tatuiruotes ir šukuosenas.
Už mugės metu sukauptus pinigus vėliau skautiškame aukcione buvo galime įsigyti įvairiausių prekių – nuo arbūzo iki marinuotų agurkėlių ar burbulų. Tuomet vyko dar viena atrakcija – linksmoji estafetė, kurioje skautai turėjo linksmą kliūčių ruožą:  sūpavosi virve, bėginėjo virvinėmis kliūtimis ir turėjo lygiagrete pereiti upę. Geriausiai pasirodę skiltys pusiau pasidalino prizą – arbūzą.
Po estafečių buvo pietūs ir stovyklos uždarymo rikiuotė, po kurios skautai atsisveikino ir išsiskirstė kas sau.
 
 AČIŪ visiems dalyvavusiems ir taip kartu kūrusiems nuostabiai smagų savaitgalį!
 
Kand. į  Vyr. sk. s. Nora
Marijampolės kraštas "Medeinos"  Vyr.  skaučių  būrelis