Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-05-01

Ką atpučia šilti gegužės vėjai?

Apkeliavę pasaulį per balandį, pasitinkam naują mėnesį!

Sveiki gyvi, pagaliau įveikę sniegą ir nugalėję žiemos baubus! Labai smagu buvo šį šeštadienį Rumšiškėse vykusioje Pavasario šventėje pamatyti daugiau nei tūkstantį skautų iš visos Lietuvos. Nei organizatoriai, nei Smakas, ko gero, nesitikėjo tokių stiprių skautiškų pajėgų – slibiną nugalėjom, beliko sulaukti vasaros! Sesės Akvilės parengtą šventės apžvalgą galima rasti čia, o komentaruose visi visi kviečiami pasidalinti savais įspūdžiais.

Taigi, visą balandžio mėnesį mus lydėjo tarptautinė draugystė. Šaunu, kiek daug apie tai galima sužinoti vien permetus akimis skautatinklio straipsnius. Pavyzdžiui, sesės Akvilė ir Kornelija labai linksmai dalinosi savo nuotykiais ir įspūdžiais iš Šveicarijoje vykusios tarptautinės roverių konferencijos „Agora 2013“. Taip pat, apie skautavimą savo šalyje mielai pasakojo skautai iš Egipto, o sesė Gabija dalinosi laišku iš Didžiosios Britanijos, kuriame sesė Erin mums visiems rašė apie savo tarptautinio skautavimo patirtį. Sesei Laimai šį mėnesį pavyko pakalbinti vyr. sk. Beatriče Leiputę – visą tiesą apie Lietuvos skautijos Užsienio ryšių skyriaus vedėją galite rasti šiame interviu. O ar žinote, kaip skautauja Čekijos skautai? O kuo jie skiriasi nuo mūsų? Šia tema savo patirtis mums pasakojo jūrų skautė sesė Ugnė, kuri su čekų skautais praleido net dvi vasaras. Skaitydami ir patys labai daug išmokom – taigi, sesė Ugnė tampa mėnesio iššūkio nugalėtoja! Valio! Taip pat, negalima pamiršti ir labai įdomaus sesės Algės straipsnio. Ji sugebėjo pakalbinti skautus iš Malaizijos, Indijos, Egipto, Filipinų, Lenkijos, Meksikos, Čekijos, Italijos... ir viskas per skautišką facebook‘ą! Taigi kviečiam visus pasiskaityti ir trumpai susipažinti su skautais iš viso pasaulio. O sesę Algę, už tai, kad džiugina mus savo aktyvumu, skelbiame mėnesio skaute! Sveikinimai!

Na, o kol sesės aktyviai dalinosi savo patirtimis ir žiniomis apie skautavimą svetur, broliai taip pat nesnaudė žiemos miegu. Pavyzdžiui, brolis Roman jau ruošiasi lėkti į mišką ir demonstruoja mums visiems, kaip stovyklaujant pasigaminti miško žvakę ar bio prožektorių. Siūlom visiem išbandyti tai su savo skiltimi ir papasakoti, kaip pavyko! Brolis Povilas artėjant vasarai visus kviečia prisiminti greituosius pionerinius surišimus – pats tas besiruošiant Jubiliejinei stovyklai. Be to, labai naudinga informacija apie neformalųjį ugdymą dalinasi br. Pavelas – pasiskaityti neformalaus ugdymo įvadą galima čia.

Prabėgus balandžiui jau turim ir puikių planų ateičiai. Ateities lyderių kongresas kviečia būsimus lyderius į fantastiškus savaitgalio trukmės mokymus. Taip pat, šią vasarą vyks daugybė skautų stovyklų visame pasaulyje – pasižiūrėk, gal dar spėsi į kurią nors užsiregistruoti. 

Kartu su šiltu gegužės vėjeliu į skautatinklį atkeliauja ir nauja mėnesio tema. Visi džiaugiamės ir laukiam kažkur už kampo jau bešmėžuojančios vasaros, todėl šį kart mūsų tema – skautiškas vakarėlis! Taigi, mėnesio iššūkis gegužę kviečia visus dalintis savo mylimiausiais skautiško vakarėlio atributais. Gal tau kažkada teko vesti skautišką laužą? Žinai fantastišką žaidimą, kuriuo gali pasidalinti su visais? Norėtum išmokti naują dainą, bet niekada neturėjai tam progos? O gal tavo vienetas turi kažką stebuklingo, be ko nepraeina nei vienas jūsų laužas? Dalinkis patirtimi, pasakok istorijas arba mokykis kartu su visu skautatinkliu!

 

  

 

Gražios dienos ir šilto oro!

Sesė Eglė ir  skautatinklio komanda