Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-03-11

Kovo mėnesio iššūkis apie... Mokymąsi!

Kas skautatinklyje vyko vasarį ir ką žada įsibėgėjęs kovas?

 

Labas, skautatinklio gyventojai,

Vasario mėnesį kalbėjome apie skiltis. Popietės TV komanda kalbino brolį Vytautą Rukštelę apie jo skiltį, kai pats buvo skautas, sesė Julija dalinosi įspūdžiais, kuriuos sužinojo apie Klaipėdos krašto Barboros Radvilaitės draugovės  legendines seses... Labiausiai džiuginanti pastarojo straipsnio citata: "Buvome išties kaip kumštis ir puoselėjome skilties dvasią. Itin svarbu buvo tradicijos, stengėmės dalintis atsakomybėmis ir pareigomis." Būtent apie tokius kumščius ir buvo vasario mėnesio iššūkis, kurį be abejonės nugalėjo pats originaliausias ir smagiausias skilties pasakojimas - Kietų riešutėlių skilties nuotykiai su rogėmis! Valio broliams! Jiems atitenka @skautai.lt emblemos. Kitą savaitę jas galėsite rasti Vilniaus skautų centre.

Vasario mėnuo buvo aktyvus ne tik skilčių klausimais, bet taip pat savo progomis. Vasario pradžioje skautijos facebook paskyra peržengė 2000 vartotojų slenkstį. Šia proga labai džiaugėsi brolis Karolis ir kiti Lietuvos patyrę skautai. Per užgavėnes sesė Gerda mokė kepti skautiškus blynus. Skautų dvasios vadas Antanas dalinosi pamąstymu apie Gavėnią.  Brolis Karolis ir sesė Eglė Valentino dienos proga surinko visą glėbį patarimų, kaip sužavėti sesę ar brolį. Vasario 16-toji susilaukė ne vieno svekinimo. Brolis Povilas dalinosi mintimis apie šios dienos šventimą, sesė Fausta sukūrė puikų video apie tai, kaip šią šventę minėjo Šiaulių kraštas, sesė Gabija iš Marijampolės krašto parodė, kokius puikius linkėjimus valstybės atkūrimo dienos proga siunčia Lenkijos skautai, sesė Reda iš Laumės vyr. skaučių būrelio dalinosi įdomiais faktais apie Nepriklausomybės aktą. O sesė Algė iš Panevėžio krašto pasakojo apie patyrusių skautų žygį, skirtą šiai progai. Ir galiausiai, vasario 22-osios - skautų įkūrėjo dienos proga Švėkšnoje vyko istorinis renginys - TDOTI/TDOTA, kur skautai, padedami radio mėgėjų bendravo su broliais ir sesėmis iš viso pasaulio! 

Renginių daugybė, lygiai kaip ir aktyvių skautatinklio gyventojų, bet šįkart mėnesio skautu tapo brolis Karolis Martinaitis. Už visas puikias idėjas ir iniciatyvą! Valio broliui Karoliui, jam jau atiteku specialus skautatinklio prizas - marškinėliai. 

O kovo mėnesis, nors ir įsibėgėjęs, bet negali apsieiti be iššūkio ir temos. Įkvėpti kątik praėjusios skautiškos akademijos sakome, kovo mėnesio tema - mokymasis. O iššūkis ko nors išmokyti kitus, kadangi mokytis visada geriausiai sekasi, kai kažkas parodo pavyzdį! Galite mokyti žaidimo, naujo recepto, dainos, istorijos, mazgų... Visko, kas šauna į galvą. Galite papasakoti, kaip sekėsi mokyti gyvai, o dar geriau, jei parengtumėte mokomąją naujieną - taip ji pasieks dar daugiau sesių ir brolių. Net nepaskelbus temos, kovas jau turi porą puikių pavyzdžių: J. Šarausko kandidatų video apie tai, kaip elgtis ant pavasarinio ledo. Taip pat brolio Karolio įspūdžiai po LiJOT žiemos forumo ir patarimai, kaip pritaikyti besimokančios organizacijos sąvoką skilčiai ar draugovei. Ir Kerniaus būrelio kandidatų pasakojimas apie tai, kuo skiriasi vasario 16-toji ir kovo 11-toji. 

Taigi, mokytis yra iš ko ir apie ką, tad pasidalinkim tuo, ką žinom! Mėnesio iššūkio laimėtojų, žinoma, lauks @skautai.lt emblemos!

Komunikacijos skyrius