Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-03-06

Kas vyko Molėtuose 02.23?

Apie naujus skautus Molėtuose ir kaip jie šventė vasario 22 dieną.

Kai kurie vieni ausimi yra girdėję apie naujai Molėtuose įsikūrusi skautišką vienetą, bet kas, kodėl, kada ir kaip ten ką veikia turbūt nežino niekas, todėl kad mistika šiek tiek būtų prasklaidyta ir paslapties šydas atidengtas, dalinuosi s. Jolitos pasakojimu apie Molėtuose vykusį skautų įkūrėjo gimtadienio paminėjimą.

"Vasario 23d. Molėtuose  besiburiuojantis jaunimas privertė stabtelėti ne vieną mašiną ar praeivį. Į  Roberto Baden Powell'io gimtadienio minėjimą rinkosi būsimieji skautukai iš  Alantos , Dubingių , Giedraičių, Molėtų bei Suginčių. Renginys prasidėjo rikiuote, vėliau visi sugūžėjome į bažnyčią, kur vyko šventosios mišios. Žodžio liturgijoje aktyvūs buvo skautų vadovai: kas psalmę giedojo, kas skaitinį, o kas savo kurtus maldavimus visuotinei maldai skaitė. Gražiai Molėtų klebonas Kęstutis visus pasveikino , pasidžiaugė gerumu spindinčiomis  akimis.

Po mišių rinkomės parapijos namuose , vaišinomės suneštinėmis vaišėmis, o vaikai kaupė jėgas pirmam išbandymui: orientacinėms varžyboms. Rungtynių metu skiltys turėjo rasti keturis vokus su informacija, surišti tris mazgus ar sukurti laužą ir nudeginti špagatą. Viską rado , visas užduotis atliko ir pirmoji  į parapijos namus grįžo „ Lapių‘“ skiltis iš Molėtų , antrosios , kurios taip pat rado visus punktus, buvo  „Piranijos“ iš Dubingių. Vėliau vyko viktorina, smagūs žaidimai. Susumavus visų užduočių ir viktorinos taškus nugalėtojais tapo alantiškiai. Kol vieni žaidė ir dainavo, kiti buvo kažkur slapta iškeliavę, o grįžo pasipuošę ryškiai geltonos spalvos kaklaraiščiais.

Ir, žinoma, koks gi gimtadienis be torto ir fejerverkų. Pasivaišinom gimtadienio tortu, išsirikiavom renginio uždarymo rikiuotei  . Visi dalyviai prisiminimui gavo ženkliukus - draugystės mazgelius. Tikimės, kad tai užsimezgusios  gražios, prasmingos draugystės, bendravimo ir bendradarbiavimo tarp Molėtų skilčių  pradžios simbolis.

Buvo smagu, tikiuosi, kad Roberto Baden-Powell'io gimtadienis kiekvienais metais vasario pabaigoje sukvies visus Molėtų skautus į bendrą renginį ir tai taps tradicija. „Rožės“, „Vilkai“ „Lapės“,  „Liepsnelės“, „Piranijos“, „Mėtos“ - iki kitų susitikimų.

 Visiems organizavusiems, dalyvavusiems, prisidėjusiems prie šio renginio tariu nuoširdų ačiū."

Bet atmink broli ir sese, kad geriau vieną kartą savom akim pamatyti nei šimtą išgirsti, todėl kiekvienam linkiu sutikti gyvą Molėtų skautą ir paspausti jam kairę.  Jei manai, kad iki Molėtų kelias tolimas, be vargo tai galėsi padaryti jau mažiau nei už 122 dienų - ar žinai kur?