Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-01-14

Ar tavo vadovas vertas tapti Tikrojo Mazgo Riteriu? (DĖMESIO balsavimas skelbiamas iš naujo)

Mieli rinkėjai, pradedame balsavimą!

DĖMESIO! Dėl techninių kliūčių atsirado dar bent trys nominantai. Kad viskas būtų teisinga ir niekas neliktų nuskriaustas, balsavimą skelbiame iš naujo. Atsiprašome ir ačiū už supratingumą!

Mieli rinkėjai,

Rinkiminė kampanija buvo iš tiesų aktyvi ir nuostabiai gausi – Komunikacijos pašto dėžutė sulaukė tikrai nemažai pasiūlymų nominacijoms, o dar daugiau gražių žodžių metų vadovams.

Taigi, nuo šiandien bet kokia rinkiminė agitacija jau baigėsi ir kviečiame visus balsuoti. Balsadėžės bus uždarytos sausio 18 d., o kitos dienos popietę, konkurso „Gražių dainelių daug girdėjau“ metu, bus paskelbti rinkimų rezultatai.

Kviečiame balsuoti apklausoje pažymint labiausiai, jūsų nuomone, nusipelniusius tapti metų vadovais. Atlikus žymėjimą spauskite „Done“.

Žemiau pateikiame nominantų nuotraukas ir gausybę argumentų, kodėl būtent jie verti savo nominacijos. Gal tai padės apsispręsti?

 

 

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world's leading questionnaire tool.

 

 

Metų atradimas – geriausias naujas vadovas.

 

 

Tomas Rimkus

Už aktyvumą, atsidavimą skautams, greitą įsiliejimą į šeimą. Už tai, kad puikiai palaiko nuotaiką stovyklose ir padeda kitiems įsitraukti į veiklą.

Metų atradimas – geriausias naujas vadovas. - Tomas Rimkus, už jo entuziastingą skautavimą, džiaugsmą dalyvaujant kiekviename renginyje, pavyzdį, jog norit galima pasiekti be galo daug. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metų atradimas - geriausia nauja vadovė - sesė Julija Andrijauskaitė. 
Klaipėdos kraštas, Pamario tuntas, Liudviko Rėzos draugovės draugininkė. 
Kodėl ji?
- Nes ji prieš du metus stebino Klaipėdos kraštą savo puikiais sugebėjimais vesti vakaro laužus, o kaip nuotrauka rodo, tai tikrai nieko gero nežadėjo dirbti su vaikais;
- Nes ji atrodo dar visai nesenai buvo Lietuvos skautijos programos dalyvė, o dabar jau pati vadovauja;
- Nes ji - turi užslėptą talentą vaikus nuraminti ir priversti juos ramiai pasėdėti net 5 min. (dirba su vilkų gauja);
- Nes ji - tiesiog kaip magnetas traukia naujus vaikus į skautišką judėjimą ir Pamario tunte vilkai tiesiog dauginasi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beatričė Leiputė, už tai, kad Lietuvos skautai atranda užsienį.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rašau tau dėl verčiausio kandidato į metų atradimo nominaciją, trumpiau tariant , dėl kiečiausios naujos vadovės - Birutės Andziulienės, jaunesniųjų skautų Šv. Pransiškaus Asyžiečio draugovės draugininkės

Ši nuostabi vadovė įžodį davė vos šią vasarą, bet jau spėjo "pagaminti" šauniausią Marijampolės krašto vilkų draugovę, kurioje jau staugia 16 vilkų ir dar apie 5 planuoja įsilieti į tą šaunią gaują.

Nenuostabu, kad tai draugovei priklauso ir mano jaunėlis brolis :D Grįžęs iš kiekvienos sueigos jis man pasakoja apie naujus, vienus už kitus, šaunesnius užsiėmimus. Aš, jam pavydžiu tokios puikios vadovės.

 

 

Tai šiai nominacijai laabai tinka Rosana Bazaraitė, nes ji labai draugiška su visais, kaip šviežia vadovė, ji atrodo lyg būtų metų metus, nes nesvarbu, ar Rosaną matai pirmą ar dešimtą kartą, ji tau visad padės, paguos, pasiūlys ir pajuokaus! Su vaikais, ji pati lyg vaikas, džiaugiasi kiekviena sekunde, ir miške jaučiasi, lyg būtų jos tikrieji namai, jai nėra nieko neįmanomo, ar žodžio "vėliau", ji tikrai ŠAUNI vadovė!

 

 

 

 

 

 

 

 

Metų laužavedys

 

Vyr. sesės :)

 

 

 

Kęstutis Kulikauskas, kurio folkloriškumas užveda kartu dainuoti ir šokti prie laužo bei neleidžia nuobodžiauti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dovilė Vinkevičiūtė – už tai, kad ne tik turi savo galvelėje sukaupusi daugybę dainų ar žaidimų, bet ir moka juos entuziastingai, užkrečiančiai perteikti kitiems. Už tai, kad spinduliuoja prie laužo ir nelieka nieko kito tik prie jos prisijungti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Už nuolatinę šypseną veide, už nuostabias dainas ir begalę žaidimų prie laužo ne tik krašto stovyklose, bet ir viso LS mastu. Marijampolės kraštas  "Metų laužavedžio" nominacijai siūlo Mildos draugovės vyr.skautę, sesę  Giedrę Smolskaitę.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metų „miško žvėris“ – tas, kuriam miškas labiau pažįstamas ir mylimas, nei miestas.

 

 

 

Saulius Arlauskas - labiausiai miške gyventi prisitaikęs vadovas iš Panevėžio krašto. Nes nei Saulė be miško, nei miškas be Saulės nelabai.

Saulius Arlauskas, už tikro skauto pavyzdį bei jo norą kuo daugiau skautauti miške ir gamtoje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominuoju šį vadovą miško žvėrimi dėl to, kad jis yra tikras skautas, miško gyventojas ir t.t. netyčia atsidūręs mieste. Jis puikiai orientuojasi miške ir jame galėtų išgyventi metų metus turėdamas tik peilį, tiek naktį tiek dieną sugeba tapti nematomu ir stebėti kiekvieną miško plotą. Vien išgirdus žodį "Miškas" akyse iškyla jo veidas. Tai Telšių kr. Telšių tunto, Džiugo draugovės draugininkas s.v. Andrius Šakalis

Andrius Šakalis, už tai, kad stovyklose vėliavos turi būti gerbiamos.

 

 

 

Rūta Marija Ona Slavinskaitė - totalus "miško žvėris". Kodėl? Vien iš nuotraukos matosi. Be to mano manymu ji puikiai nusimano Lietuvos miškuose ir giriose. Manau visos Pajautos draugovės sesės taip pasakytų. Rūta yra Vilniaus krašto - Kernavės tunto - Pajautos draugovės - draugininkė.

 

 

 

 

 

 

Metų mama / tėtis – pats rūpestingiausias.

 

 

 

Rolandas Šatas. Nes visus prižiūri kaip savus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lina Rinkauskaitė, už tai, kad rūpinasi visais be išimties, nepriklausomai kas tu toks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eglė Paulauskaitė labiausiai verta šios nominacijos, kadangi jos didelio entuziazmo dėka  Jūrų skautai pasipildė didele grupe naujų vadovų, kurie vadovauja valtims  - veda kassavaitines sueigas, padeda organizacinėje veikloje. Taip pat, Eglės dėka suburti nauji vadovai padėjo tašką naujo  Jūrų skautų "Nemuno" tunto sukūrimui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saulius Arlauskas - už tai, jog sugeba būti super skautu visuose gyvenimo ir skautavimo vingiuose. Už rūpestingumą ir tėvišką meilę visiems skautams. Pagalbą tarybos reikaluose, patarimus, atsidavimą ir už tai, jog be jo sunku įsivaizduoti bent vieną skautišką renginį.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mūsų vadovė Stasė Imbrasienė iš Skaistakalnio tunto, Žemynos draugovės - šauniausia todėl, kad Ji mus išmokė atlaidumo, pasitikėjimo savimi, gerumo, nuoširdumo, moko mylėti savo artima, o svarbiausia – mylėti save. Visada žinome, kad būsime išklausyti ir suprasti, mylimi ir paguosti. Visada žinome, kad vadovė džiaugsis mūsų laime kartu su mumis. Su ja galime, tikime, ir visada galėsime pasidalinti džiaugsmu ir liūdesiu. Dažnai  buvome neklaužados, bet ji buvo su mumis kantri.

Argumentai:

•      Jei per stovyklas ištinka kokia nors bėda, vadovė meta visus darbus ir lekia padėti.

•      Rūpinasi savo draugove.

•      Jeigu jos ko nors paprašome, ji visą laiką padeda.

•      Visalaika išklauso.

•      Visada užtaria.

•      Ji yra to verta.

•      Mes ja labai mylime.

 

Metų skautas-internautas – vadovas, sueigose taikantis technologijų naujoves ar aktyvus skautiškos elektroninės erdvės gyventojas.

 

 

 

Metų skautas-internautas - sesė Viktorija Ambroževičiūtė.
Klaipėdos kraštas, Pamario tunto tuntininkės pavaduotoja. LS Tarybos narė. 
Kodėl ji? 
- Nes ji gyvena Kaune, tačiau Klaipėdoje yra Pamario tunto tuntininkės pavaduotoja;
- Nes ji nepraleidžia nei vienos tunto sueigos, nors ir būna Kaune, o sueiga vyksta Klaipėdoje;
- Nes ji tiesiog sutverta vadovauti nuotoliniu būdu;
- Nes ji - nepamainoma Pamario tunto tuntininkės pavaduotoja! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jorė Astrauskaitė, už tai, kad skatina sueigom info ieškoti ne tik knygose, bet ir internete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beatričė Leiputė, ex Kernavės tunto tuntininkės pavaduotoja. Sesė Beatričė ne tik yra puiki interneto gyventoja, bet ir moka gudriai dalintis informacija. Beta žino, kur slepiasi skautijos informacijos klodai, o taip pat nevengia pasirausti tarptautinės informacijos lentynėlėse. Jai puikiai sekasi laikinti, o kartais netgi postinti Lietuvos skautijos facebook‘e. Bet labiausiai mėgstu, kad sesė Beatričė sužinotos informacijos niekada nelaiko paslėpusi kišenėje ar galvoje – kas mėnesį ar du ji rengdavo savo tunto vadovams ppt prezentacijas, kuriose pasakodavo, kaip gyvena organizacija, kur galima išvažiuoti, kokius mokymus aplankyti, kas svarbaus ir kas linksmo vyksta už tunto durų. Valio Beatričei!

 

 

 

 

 

 

Metų stovyklos viršininkas

 

 

Visvaldas Varžinskas, už tai, kad atlaikė didžiausią 2012 metų stovyklą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Virgilijus Ruškys, už tikrai puikią Telšių kr. vasaros stovyklą, entuziazmą, nuoširdų bendravimą su skautukais bei linksmumą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomas Rimkus – metų stovyklos viršininkas.

Kodėl Tomas?

Ne todėl, kad jis Tomas, o šis vardas savaime lemia sėkmingą karjerą Lietuvos Skautijoje.

Aišku neužtenka ir pasakyti, kad jis buvo mūsų stovyklos viršininkas?

Ir aišku neužtenka patikinti, kad stovykla praėjo puikiai?

O jei dar pridėti, kad tai nebuvo Tomo skautiško vieneto stovykla ir dar daugiau – daugiau nei pusės štabo narių jis niekuomet nebuvo net matęs?

Ir dar papasakoti, kad mažiau nei prieš penkais dienas kitoje mūsų stovykloje jis užėmė ne ką mažiau atsakingas komendanto pareigas?

Ir dar paminėti, kad tą vasarą tai buvo jau aštuntoji Tomo stovykla, kuriose visose jis ėjo daugiau ar mažiau atsakingas pareigas, nors buvo pradėjęs skautauti mažiau nei prieš pusmetį?

Ir galiausiai pabaigti tuo, kad stovyklautojai Tomą išrinko geriausiu vadovu, o po jo vadovaujamų stovyklų Molėtuose įsikūrė skautiškas vienetas?

Ar dar klausimų bus?

 

 

 

Šaunusis Sergėjus Seržas Staponkus! Stovykloje nebus jokių bėdų, rikiuotės- pačios šauniausios, norisi kad jos pasikartotu dar ir dar. Jo veide visad šypsena, per penkis metus nesu mačiusi jo nuliūdusio, ar pikto! Net nebėra žodžiu jo apibūdinti, nes jis Seržas!

 

 

 

 

 

 

Metų kūrybiškiausias – tas, kurio idėjos užkrečia visus.

 

 

 

Metų kūrybiškiausia - sesė Edita Andrijauskienė. 
Klaipėdos kraštas, Pamario tuntas. LS Kontrolės komisija. 
Kodėl ji?
- Nes iš bulvės ji gali pamaitinti visą stovyklą;
- Virtuvėje visada stovyklos metu gausi silkės ir burokėlių mišrainės;
- Duok Editai meniu ir produktus - ji pagamins viską, tik ne tai kas parašyta pagal meniu;
- Nes tik Editai maitinant skautų pilvus stovykloje valgysi plovą su šerniena. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jorė Astrauskaitė, už tai, kad įžvalgos – idėjos, priverčia mąstyti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura - tai 100% kūrybiškumo įsikūnijimas. Kodėl? Argi nesimato? Juk ne kiekvienas turi tiek daug "nenormalių" (kūrybiškąja prasme) nuotraukų ir nutrūktgalviškų minčių bei įdėjų. Beveik viskas, ką su ja galima nuveikti yra įdomu ir TIKRAI juokinga iki pilvo skausmo. Ji turi tą jaunatvišką žiburėlį (kurį, kaip džiugu, turi dauguma mūsų tunto ir ne tik vadovų).

Laura Burokaitė - Vilniaus kraštas - Pajautos draugovė - vadovė.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jurgita Kuprinskienė- naujos vadovės kūrybingumas - neišmatuojamas. Tik dar nespėjo pilnai pasireikšti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svėdasų draugovė, Utenos kraštas
Vadovė Asta Fjellbirkeland
Prieš 8 metus, sesė Asta subūrė musų gimnazijoje skautų draugovę. Tai vadovė, kuri organizuoja krašto stovyklas, įtraukia mūsų draugovę į įvairius projetus Lietuvoje ir ne tik. Jos dėka atsirado naujų vadovų ir draugovių. Visuomet pilna idėjų, nestovinti vietoje ir savo nuotaika uždeganti kitus.

 

 

 

 

 

 

LS Pirmijos informacija