Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-12-18

Romoje nuo skautų pasprukti nepavyko

Apie verslius skautus ir Romą

 

Trečias Advento sekmadienis Romoje. Miestiečiai ir miesto svečiai prieš vidurdienį plūsta į Vatikano aikštę pasimelsti kartu su Popiežiumi Benediktu XVI, priimti jo palaiminimą ir šventiškai paminėti Džiaugsmo sekmadienį. Aikštėje gausybė skautų, pasipuošusių paradine uniforma ir nešinų savo vienetų gairelėmis. Pasibaigus maldai vieni skuba į Vatikano prieigas, kartu pietauja, bendrauja, o  kiti Angelo pilies prieigose ruošiasi vasarai ir siūlo miestiečiams bei svečiams įsigyti artėjančių 2013 metų skautiškus kalendorius. Vaikai daugmaž mūsų vilkų ar skautų amžiaus vilkintys mėlynas uniformas, dėvintys žaliai geltonas kepurėles siūlo praeiviams dovaną, kuriai neatsispiriame ir mes. Namie ant sienos puikuosis skautiškas kalendorius ir jis tikrai neleis pamiršti, kad vasario mėnesį šie skautai statys palapines savo stovyklavietėje kalnuose, o rugpjūtį prasidės naktinių žygių laikas, nes tik šiuo paros metu vasarą čia galima išgyventi dėl beprotiško karščio.

Šeštadienį lankėme dar vieną Romos šventovę, kurioje po pamaldų vyko Kalėdinė parapijos mugė. Skautai dalyvavo ir ten, prekiaudami savo gamintais ir siūtais žaislais ant eglutės. Beje, šiemet tokie Italijoje - paskutinis mados klyksmas, nurungiantis bet kurių prekybos centrų ar didelių manufaktūrų gaminamų produktų lygį. Naudodami labai paprastas priemones- tokias, kaip laikraščiai, pagamina kalėdų eglutes, papuošalus moterims ir kitokius įdomius dalykus.

Keliaujant po pasaulį, skautų galima sutikti gausybėje vietų ir renginių, kuriuose jie yra lengvai pastebimi dėl uniformų, kaklaraiščių ar skrybėlių, tačiau šie ypatingai nustebina, nes jie yra ne tiesiog matomi renginyje, bet BUDI, bendradarbiauja su savo parapijų žmonėmis  vasarai ruošdamiesi  iš anksto.  Šiems skautukams (prisiminkite, kokio jie amžiaus) neteks prašyti tėvų pinigų vykti į žygį ar stovyklą- jie ruošiasi ir stengiasi padaryti taip, kad su savo vienetu galėtų leisti savo laisvalaikį nepriklausomai nuo gyvenimo aplinkybių.

Ar tu jau susitaupei  visą sumą Jubiliejinės stovyklos kelialapiui?

 

Su linkėjimais

Vaiva ir Benita

Iš Romos!