Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-12-03

BTU belaukiant

BTU belaukiant

Brangieji,

Kaip ir kiekvienais metais,  belaukiant švenčių šurmulio, paspaudus pirmajam šaltukui ir medžiams apsirėdžius balta drobule,  visiems norisi šilumos.  Kviečiu Jus visus laukiant Šventų Kalėdų pasakiško ryto  sušildyti ne tik  sužvarbusias rankas, bet ir į vidų, į labiausiai užsislėpusias kerteles įsileisti paslaptingos šilumos ir gėrio.  Taip, aš kalbu apie Betliejaus Taikos Ugnį, jau netrukus pasieksiančią ir mūsų rankas.

Bet  galbūt Jūs,  nežinote kas tai yra Betliejaus Taikos Ugnis?  Trumpai apie ją:

Betliejaus taikos ugnies idėja kilo 1986 m.  kai Austrijos skautai sugalvojo  uždegti ugnelę Jėzaus gimimo vietoje.  Kiekvienais metais labiausiai nusipelnęs  vaikas iš Austrijos keliauja  į Betliejų ir uždega žvakę, kurią kaip taikos ir vilties simbolį parveža į Vieną ir platina savo šalyje. Iš pradžių ši tradicija apėmė tik Austriją,  o nuo 1989m. akcijos idėja išplito po visą Europą. Dabar daugiau nei 30 Europos šalių keliauja į Vieną parsigabenti Betliejaus taikos ugnies. Taikos ugnis, skautų bei visų geros valios žmonių dėka išplito po visą pasaulį.

Lietuvoje ši graži akcija nešti šviesą tiems, kuriems jos labiausiai reikia gyvuoja jau daugiau nei 10 metų.

Šiais metais ir ateityje, akcijos niekas neplanuoja nutraukti ir žada ir toliau dalinti ugnelę visiems, kuriems trūksta jėgų, vidinės ramybės ir kurie nori skleisti taiką pasaulyje.

Tad Broliai ir Sesės, laukime ugnelės atkeliaujančios ir pas mus! Sekite naujienas, daugiau informacijos, kur galėsite surasti ugnelę, bus ne už kalnų.

Iki pasimatymo!

S.Aistė Liknickaitė