Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-10-02

Eurosea11 - Europos jūrų skautų vadovų seminaras

Jūrinis skautavimas gali būti labai įvairus

Prieš savaitę su broliu Jurgiu grįžome iš Europos jūrų skautų vadovų seminaro Danijoje. Jausmas po tokio s

eminaro tikrai geras: dalyvavom diskusijose, dalinomės savo patirtimi, idėjomis, klausėmės kitų. Dar kartą supratom, koks įvairus jūrinis skautavimas yra skirtingose šalyse. Priklausomai nuo gamtinių, finansinių sąlygų, istorijos ir tradicijų.

 

Šiek tiek trumpai apie visa tai:

 

1. Seminare dalyvavo apie 60  skautų vadovų iš Europos šalių, Amerikos (stebėtojai), Naujosios Zelandijos (stebėtojai) ir Libijos (stebėtojai).

2. Kitą Eurosea seminarą 2014 metais siūlėsi organizuoti Austrija, Lenkija, Belgija. Išrinkta: BELGIJA.

3. Išrinkta nauja Odisėjo grupė – žmonės, kurie dvejus metus rūpinsis jūrų skautų reikalais Europoje. Pagrindinis šios kadencijos tikslas – sustiprinti komunikaciją ir bendradarbiavimą tarp šalių. Kiekviena šalis turi savo ambasadorių – kontaktinį asmenį, kad būtų sklandesnis bendravimas.

4. Vyko diskusija su kaimyninėmis šalimis dėl galimos bendros veiklos. Panašu, kad laukia dar vienas nepaprastas skautiškas nuotykis!

5. Parsivežėme jūrų skautų vėliavą, keliaujančią aplink pasaulį. Jūrų skautai kiekvienoje šalyje nusifotografuoja prie jos ir nusiunčia atgal koordinuojančiam skautui Ronui Birdui į Naująją Zelandiją. Paskui vėliava keliauja į kitą šalį. Jūriai, šį savaitgalį minėję vasaros sezono uždarymą, jau įsiamžino su šia ypatinga vėliava.

6. Diskutavom apie partnerystes, savanorių motyvavimą, mokymus ir sertifikavimo sistemą, amžiaus grupių programas, vandens užsiėmimus didelėms grupėms ir pan. Bendros diskusijos metu nutarėme, jog Europos jūrų skautai ir toliau leis naujienlaiškį „Euronaut” PDF formatu, kuris bus talpinamas atnaujintame Europos jūrų skautų internetiniame tinklalapyje.


Apsilankykite:http://seascouts.eu/

Danų vakaro metu mokėmės tradicinių šokių. Įsivaizdavau, kad esam rūmuose. Tokia iškilminga muzika!

7. Pristatėme artėjančią jubiliejinę stovyklą, šalių atstovams padovanojom po plakatą. Buvo klausimų, susidomėjusių žmonių. Ar kas nors iš to išeis, pamatysim.

 

„Eurosea11” seminare sutikti žmonės, patirti įspūdžiai ir gautos žinios padėjo dar kartą suprasti jūrinio skautavimo kiekvienoje šalyje unikalumą, suprasti, ką mes turime ir kiek galime!

          

 

Sesė Birutė Taraskevičiūtė