Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-08-22

8 skaitiniai naujojo sezono belaukiant

Liko 9 dienos!

Ar jau ruošiesi rudens sueigoms? Man visada būna gaila gerų dalykų, kurie su laiku pasimiršta, todėl prieš rugsėjį sau ir jums primenu apie skautiškus lobynus :)

1. LS specialybių metodika

Specialybių metodika

Specialybių esmė paprasta - 1) sugalvoji, ką nori išmokti; 2) sugalvoji, kaip smagiai ir įdomiai tą padaryti 3) įvykdai sugalvotas veiklas 4) pasidalini išmokimais su kitais. Viskas. Jei norisi išsamesnių gairių - šiame leidinyje rasi ir patarimų ir pavyzdžių. 

2. Pėsčiomis po Panevėžio kraštą

Panevėžys ne pakeliui? Gal, bet rudenį tikrai eisi į vieną kitą žygį. Šioje knygelėje galima rasti gerų patarimų kaip geriau pasiruošti žygiui. O jau kur eiti - kad tik miškas gražus būtų :)

Lina Rinkauskaitė "Pėsčiomis po Panevėžio kraštą"

3. Kompetencijas ugdantys žaidimai

Nors knyga skirta patyrusių skaučių vadovei, čia gerų minčių, patarimų ir žinių taip pat ras brolių bei kitų amžiaus grupių vadovai. Kiekvienas skautiškas žaidimas turi ugdyti - ši knyga apie tai, kaip tą paversti realybe.

Kompetencijas ugdantys žaidimai

4. Skilčių vadovas

Brolis Pavelas yra vienas iš skilčių sistemos ekspertų. Jei jums atrodo, kad skilčių sistema neveikia - pasiimkit šią knygelę ir bandykit dar kartą. Patarimai tikrai padės!

Skilčių vadovas (Antroji, papildyta versija)

5. Robert'o Baden Powell'io gyvenimo istorija

Nusibodo vis brūžinti tuos pačius tris faktus apie BP, kuriuos ir taip visi žino? Ženk pirmą žingsnį į platesnes žinias, paskaityk šią knygelę, o per sueigą pasiimk pasaulio žemėlapį ir pabandyk pakeliauti paskui BP. 

Robert'o Baden-Powell'io gyvenimo istorija

6. Vydūno laiškai skautams

Šiais laikais skautams laiškus galėtų rašyti Donskis, Landsbergis ir Saulaitis. Anais laikais juos, be daugybės kitų, rašė Vydūnas. Jaunesniems nei pat. skautams pritaikyt itin sunku, bet jei ieškai įdomios medžiagos susikaupimui ar rimtesnei diskusijai - štai ji!
 

Vydūno laiškai skautams

7. Sueigų planai virėjo specialybei gauti

Dirbi su skautais ir nelabai žinai, kuo dar juos nustebint šiais metais? Domiesi skautiška kulinarija? Ši knyga tiks ir vadovams ir mėgstantiems pasisukioti virtuvėje - pirmiesiems tikrai pravers sueigų planai, antriesiems - žinoma, kad receptai ir kiti patarimai :)

Sueigų planai virėjo specialybei gauti

8. Mokymasis bendradarbiaujant skautiškoje skiltyje

Apie kompetencijų ugdymą jau buvo, apie skiltis - irgi. Kas gaunasi, kai abu sujungi? Perskaitykite Barboros knygą vien tam, kad sustiprintumėte žinias, kaip sukurti skautišką užsiėmimą, kuris padėtų net nuobodžiausius dalykus (žmones ant litų) perteikti įdomiai ir skatinant bendradarbiavimą. 
 

 

Mokymasis bendradarbiaujant skautiškoje skiltyje - patarimai vadovams

Tiek lengvai internetu prieinamų leidinių. Papasakok, kurie tau labiausiai patinka arba kuriuos jau spėjai išbandyti :) 

O kadangi čia buvo reklama, tai dabar eilė pagrindinei žinutei: naująjį sezoną su Laima pasistengsime, kad viešumoje atsidurtų dar daugiau naujų ir senų skautiškų knygų. Vienas didžiausių skautatinklio darbų yra kaupti skautiškas žinias ir patirtį, tad tikiuosi, čia bus ta erdvė kur kiekvienas automatiškai ateisite ieškodami naujų idėjų veiklai. 

Skaičiuojam dienas toliau - iki naujų reklamų!

Jorė