Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-05-21

Medeinės draugovės džiaugsmas!

Šiek tiek apie Kauno krašto Šventosios tunto Medeinės draugovės vadovę Dalią Autukienę, vilkų pramintą Skautukiene.

Sveiki broliai ir sesės!

Sesei Laimai Dagytei paskelbus gegužės mėnesio iššūkį apsidžiaugiau, nes mintis parašyti straipsnį apie Kauno krašto Šventosios tunto Medeinės draugovės vadovę Dalią Autukienę, vilkų pramintą Skautukiene, kirbėjo jau kurį laiką.

Galiu drąsiai teigti, jog šis žmogus neabejotinai buvo ir bus mano skautiškas autoritetas! Sesė Dalia šypsosi kone visada, o besišypsantys žmonės savo gerą energiją perduoda visiems, kurie tik yra aplinkui. Per visus savo skautavimo metus šypsenos jos veide nemačiau tik keletą kartų. Taip pat ji tikrai labai kantri. Manau, kad apie vadovės kantrybę su draugovės sesėmis ir broliais kalbėta daugiausiai. Ypač begaline sesės Dalios kantrybe auklėjant vilkus stebisi patyrę skautai, ne tik su šiuo kaklaraiščiu, bet ir „vyšniškomis“ pareigomis gyvenantys pirmus metus, kuomet jiems patiems tenka vis daugiau dirbti su niekada nepavargstančiais, ratais lakstančiais žmogiukais.

Tačiau mūsų draugovėje ratais laksto ne vien tik vilkai - neretai ir sesė Dalia. Kaip ir kiekvienas vadovas darbų ji turi tikrai daug, tad mes visi stengiamės padėti kaip tik galim, tačiau, kad ir kaip gaila būtų, tai galime padaryti ne visada. Tuo tarpu, kai per dieną daugelis būna išvargę po stovyklinės programos, sesė Dalia niekuomet neatsisako žaisti gaudynių su vilkais.

Man pačiai stovyklose patinka tokie vakarai, kai daugelis jaunesnių skautų tyliai šnekasi palapinėse, o vyresniesiems praėjus pro šalį apsimeta, kad miega. Neretai nutinka taip, jog beapsimetinėjant jų pečius netikėtai užgula nuovargis ir beveik visi šnibždėdamiesi apie ateinančią dieną stovykloje, dar neišsakę planų palapinės draugui, užmiega ir vadovė pagaliau gali atsipūsti. Ji galėtų tiesiog atsigulti į palapinę ir ilsėtis, bet sesė Dalia visada prisijungia prie tylių vyresniųjų pokalbių, kai aplinkui dega žvakės, danguje mirkčioja žvaigždės, o mes rankose laikome šiltos kakavos puodelius. Vadovei visada galime išsakyti savo rūpesčius - ji patars, paskatins ir nusišypsojusi pasakys, jog viskas yra gerai. Taip pat su ja galime prisiminti jau patirtus skautiškus nuotykius ar pamąstyti apie būsimas stovyklas, žygius ir sueigas.

Sesė Dalia yra ne tik puiki vadovė, kuria gali džiaugtis visa draugovė, bet ir nuostabus žmogus. Broliai ir sesės, nepamirškit kasdien pasidžiaugti savo vadovais, kurie galbūt pakeitė jūsų gyvenimą ir žinoma – budėkit!

s. Odeta