Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-04-15

Šiaulių skautai kviečia į naują seną parodą!

Atvyk, aplankyk!

Nusikelkime į 2007-uosius. Pasaulyje minėta skautijos įsikūrimo 100-mečio sukaktis. Lietuvoje skautiškos organizacijos ėmėsi bendrų renginių: bendrai vykdė akcijas „Gerieji skautiški darbeliai“, „Betliejaus taikos ugnis“; bendradarbiaudamos su Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejumi surengė ir gegužės 12 d. Istorinėje LR Prezidentūroje Kaune atidarė parodą „Pasaulio skautijai – 100 metų“ bei konferenciją: http://www.istorineprezidentura.lt/index.php?content=81&subcontent=124&lang=lt.

Prabėgo penkeri metai. Per šį laikotarpį istorinių nuotraukų kopijų ekspozicija dar buvo demonstruota Panevėžio kraštotyros muziejuje (2008 m.), Lietuvos skautijos tautinėje stovykloje „Legenda tęsiasi“ (2008 m.), Lietuvos savanorių muziejuje Vilniuje (2009 m.).


 

„Nupūskime dulkes nuo muziejaus archyvuose saugomų nuotraukų stendų, ištraukime į dienos šviesą skautų džiaugsmui ir naujoms progoms prabilti apie skautybę visuomenei,“ – tarė Šiaulių tunto A. Saulaičio būrelio sk. vytis Giedrius Globys. Ir štai – garsioji paroda atkeliavo į Šiaulius!

 

 

Balandžio 11 d. 12 val. Šiaulių universiteto gimnazijoje vyko parodos atidarymas. Į jį atvyko ir Lietuvos skautijos vyriausiasis skautininkas Tomas Rakovas bei Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Laima Dagytė. Svečių sveikinimo žodis ir palinkėjimai nudžiugino Šiaulių skautus, sutelkė gimnazistų ne skautų dėmesį į galimybes veikti jaunimo organizacijoje.


 

Vėliau sekė parodos apžiūra ir be galo įdomūs brolio Giedriaus komentarai, įžvalgos apie tai, kaip sutampa, atsikartoja ar turi įtakos vieni kitiems datos, emocijos, autoritetai, susiję su Lietuvos valstybės ir skautų organizacijos įsikūrimu, augimu, sukrėtimais, represijomis, emigracija, atsikūrimu ir pan.

 


Paroda numatyta kaip „keliaujanti“ (juk skautiška!): iki pat birželio kas 1–2 savaitės bus eksponuojama kitose miesto bei rajono mokyklose. Tikėtina, šią idėją perims ir kitų Lietuvos miestų mokyklos ar jaunimo centrai, skautų būklai.


Norėtum parodą išvysti ir tu? ATVYK Į PAVASARIO ŠVENTĘ! http://www.skautai.lt/index/article/id/1041. Balandžio 28 d. numatyta ekspozicija pėsčiųjų bulvare (Vytauto g.) esančioje lauko galerijoje – paroda bus lengvai randama, o jūsų lūkuriuojantis brolis Giedrius nepavargs įdomiai pasakoti, komentuoti bei tikrinti jūsų pastabumą!


DĖKOJAME Nacionaliniam M. K. Čiurlionio dailės muziejui už bendradarbiavimą!