Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-07-05

Belgų skautai ieško savanorio!

Belgų skautų organizacija „Les Scouts et Guides Pluralistes" ieško EST savanorio

Belgų skautai ieško skauto savanorio!

Belgų skautų organizacija „Les Scouts et Guides Pluralistes“ , kurią sudaro apie 4000 prancūziškai kalbančių narių, ieško vieno EST* savanorio 10 mėnesių trukmės savanorystei Briuselyje !

Savanoris (kartu su dar vienu kitos tautybės savanoriu) bus apgyvendintas pačioje Briuselio širdyje, organizacijos būstinėje, specialiai įrengtose gyvenamosiose vietose . Taip pat bus pasiūlyta pilnai įrengta darbo vieta toje pačioje būstinėje, su interneto prieiga ir kitomis sąlygomis.

Savanoriai turės galimybę įsijungti ir dirbti šiose srityse su:

  • 14-os apmokamų darbuotojų komanda
  • Skautų žemės Heure darbuotoju
  • Vadovais, prižiūrinčiais Cul-des-Sarts ir Ittre žemes
  • Vadovais, dirbančiais su vaikais
  • 5-17 metų amžiaus vaikais ir jaunimu

Tai puiki galimybė ne tik pažinti kitą skautišką organizaciją, bet ir susipažinti su Belgijos kultūra, išmokti kalbą bei patirti begalę nuotykių su vietiniais skautais.

Savanorio veikla ir darbas bus taikomi atsižvelgiant į jo įgūdžius ir sugebėjimus. Taip pat siūlomos detalesnės darbo sritys:

  • Darbas būstinėje su organizacijos Komunikacijos skyriaus vedėjo pagalba ir priežiūra: tvarkyti įvairius dokumentus, rašyti straipsnius skautiškuose leidiniuose, organizuoti įvairias judėjimo veiklas, parodas ir kita.
  • Darbas skautams priklausančiose žemėse, stovyklavimo vietose priklausomai nuo savybių: priėmimų, kitų švenčių organizavimas.
  • Vienetuose: dirbant kartu su vienetų vadovais integruotis į stovyklų, savaitgalinių išvykų organizavimą, tai pat padėti vaikams pažinti reprezentuojamos šalies kultūrą.

Esi kviečiamas, jei:

Esi iniciatyvus ir kūrybingas,

Sugebi dirbti komandoje,

Turi geras anglų kalbos žinias (rekomenduojama mokėti prancūzų kalbą),

Tau yra 18-30 metų,

Esi Lietuvos skautijos narys,

Esi savarankiškas kasdieniniame gyvenime ir tolerantiškas kitoms kultūroms

 

Savanoris praeis prancūzų kalbos kursus, taip pat jam bus suteiktas apgyvendinimas, padengtos 90% kelionės iš/į Belgiją išlaidos. Taip pat savanoris kas mėnesį gaus tam tikrą sumą pinigų kasdienėms išlaidoms, maistui, viešajam transportui.

 

Susidomėjus ar turint klausimų kreiptis elektroniniu laišku į international@skautai.lt , taip pat turėti paruoštą CV ir motyvacinį laišką anglų kalba.

daugiau informacijos apie projektą: http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=20000159914

-----------------------------------------

* Europos savanorių tarnyba (EST) - tai tarptautinės savanorystės projektai jauniems žmonėms, kuriais siekiama ugdyti jų pilietiškumą, solidarumo jausmą, skatinti kitų kultūrų pažinimą, stiprinti tarpusavio supratimą ir toleranciją.

Tarnybos metu savanoris išvyksta į kitą šalį, joje gyvena ir dirba pelno nesiekiantį ir vietos bendruomenei naudingą neapmokamą darbą socialinėje, kultūrinėje, gamtos apsaugos, jaunimo ir visuomenės informavimo ar kt. srityje.

Europos savanorių tarnyba – tai ir „mokymosi“ tarnyba. Dalyvaudami EST projektuose jaunieji savanoriai ugdo turimus gebėjimus bei įgyja naujų žinių, patirties ir įgūdžių. SAVANORIUI: dalyvavimas EST nieko nekainuoja. Visas būtiniausias išlaidas - tarptautinės kelionės, apgyvendinimo, maitinimo, kalbos mokymo, kišenpinigių ir kt. išlaidas - padengia programa "Veiklus jaunimas" bei projektą įgyvendinančios organizacijos.  Daugiau informacijos apie EST - http://ec.europa.eu/youth/youth-in-action-programme/doc82_en.htm