Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-03-25

Mėnesio iššūkis

Keletas filmų galinčių padėti atsidūrus laukinėje gamtoje. :)

Sveiki, Broliai ir Sesės.

Vykdydama mėnesio iššūkį papasakosiu jums apie filmus daugmaž susijusius su skautais.

Taaaaip.

Deja, filmų apie skautus nelabai ir žiūriu, nes mane erzina tas stereotipas, kad skautai - tai mergaitės pardavinėjančios sausainius (žinau žinau, ir pats BP rašė, kad galima pardavinėti SAVO gamintus dalykus tam, kad užsidirbti, tačiau  tie sausainiai filmuose, akivaizdžiai ne pačių mergaičių gaminti).

Tačiau žinau kelis filmus ir serialus, kurie nėra tiesiogiai apie skautus, bet man asmeniškai asocijuojasi su jais.

Štai jie:

  • Džiumandži. (Jumanji)

Visas filmas nėra vien tik apie išgyvenimą gamtoje, bet pagrindinis veikėjas Alanas 25 metus gyveno laukinės Afrikos gamtoje, ten pakliuvęs per mistišką žaidimą.

  • Dingę vaikai.(Lost Kids)

Šiame seriale pasakojama apie vaikus, kurie pakliuvo į negyvenamą salą, per lėktuvo avariją. Seriale galima pamatyti, kaip vaikai civilizuotai dalinosi maistą ir geriamą vandenį, kaip buvo pastatyti įvairū įrenginiai (pionerija). Aplamai šiame seriale, galima pamatyti daug skautiškų elementų. Beje prie to pačio galiu paminėti ir kitą serialą Dingę (Lost) - iš esmės tai šie serialai vienodi, tik vienam dingę yra vaikai, o kitame suaugę.

  • Žydroji pakrantė.

Jame galima pamatyti, kaip mama su dvejais mažais vaikais pateko į negyvenamą salą. Ten būdama ji viena, savo rankomis sugenbėjo pastatyti namą (be jokio to meto šiuolaikiškumo) ir apskritai toje aplinkoje išugdyti, bei apmokinti savo vaikus gyvenimo aktualijų.

 

Štai ir viskas.

BUDĖKIT.

s. Nora :))