Kas Naujo?

Skautų naujienos

2019-10-31

Įgyvendink svajonę | Prisijunk prie Pirmijos!

Ateik ir prisirink pilnas kišenes įgūdžių bei nuotykių. Skaityk toliau ir sužinosi, kaip Lietuvos skautija gali padėti Tau realizuoti svajones!

Mūsų Lietuvos skautijos šeimoje jau yra virš 3000! Didėjant narių skaičiui, daugėja ir žmonių atsakingų už šios šeimos gerbūvį. Didėjant narių skaičiui - vis sunkiau darosi įgyvendint kiekvieno iš mūsų norus ir svajones. Taip atsitiko, kad būtent Tu jų turi pilnas kišenes? Ateik pas mus ir mes Tau padėsim jas įgyvendinti! Taip pat suteiksime trūkstamų įgūdžių, žinių, nuotykių ir naudingų naujų pažinčių! 🤩 Skaityk toliau ir sužinosi kurie LS skyriai Tavo širdžiai artimiausi, o po to užsipildyk registracijos formą ir aplikuok savo norą tapti Pirmijos dalimi! ✉️

Žmogiškųjų išteklių skyrius!

ŽIS (žmogiškųjų išteklių skyrius) - skyrius, besirūpinantis Lietuvos skautijos vadovų gerove, kompetencijų kėlimu, naujų suaugusių žmonių pritraukimu, mokymų organizavimu. Čia vyskta betarpiška komunikacija tarp nacionalinio ir vietinio lygmens. Savanoris šiame skyriuje ugdo komunikacijos įgūdžius, sprendžia sudėtingas užduotis, susijusias su naujų žmonių pritraukimu bei įgalinimu LS, ieško geriausių metodų esamų vadovų palaikymui.

Tautinių bendrijų skyrius!

Darbas su tautinėmis bendrijomis (TB) – tai bendros veiklos su broliais harceriais (Lietuvos lenkų skautais), dėmesys rusakalbiams Visagino skautams, Lietuvos romams ir Lietuvos žydų skautų atkūrimo reikalai. Tai kitų kultūrų pažinimas, mokymasis atsisakyti stereotipų ir išankstinių nuostatų bei gerų darbų darymas nuolat augant pačiam/pačiai. Darbas su TB – tai noras išgirsti, suprasti mūsų bendrapiliečius, puoselėti istorinę atmintį ir tiesti tiltus. Ir, žinoma, orientuotis į konkretų, apčiuopiamą rezultatą.

Kodėl čia reikia Tavęs? Nes kalnus verčia komanda. Jei tiki, kad skirtingos kultūros praturtins Lietuvos skautiją, o dialogo kultūra Tau artima, kviečiame papildyti Tautinių bendrijų skyrių. Atgalinis ryšys, susitikimai su įdomiais žmonėmis ir galimybė tobulėti bus nuolatiniai savanorystės šiame skyriuje palydovai.

Užsienio ryšių skyrius!

Užsienio ryšių skyrius apima Lietuvos skautijos veiklas nuo tarptautiškumo sklaidos iki organizacijos atstovavimo tarptautiniu lygmeniu. Skyrius koordinuoja ir padeda delegacijoms kurios atvyksta/išvyksta iš Lietuvos, reprezentuoja skautija kitose šalyse, bei palaiko ryšius su užsienio skautiškomis organizacijomis, taip pat Pasauline skautų organizacija (WOSM). Jeigu nori užmegzti tarptautines draugystes su skautais iš viso pasaulio, tave domina Tarptautiniai projektai ir jų koordinavimas ar reprezentavimas regioniniu, pasauliniu lygmeniu šis skyrius yra būtent TAU!

Kompetencijos, kurių Tau prireiks šiame skyriuje: 

  • komunikacijos bei viešinimo socialiniuose ir kituose tinklapiuose įgūdžiai;
  • taisyklinga rašytinė lietuvių kalba bei geras anglų kalbos suvokimas informacijos vertimui ir skelbimui;
  • minimali patirtis tarptautinėse veiklose;
  • dalyvavimo atstovavimo renginiuose ir darbo grupėse patirtis;
  • noras aktyviai įsitraukti į skyriaus veiklas.

Nacionalių programų skyrius!

Nacionalinių programų koordinatorius kartu su komanda yra atsakingas už visų kasmetinių skautijos renginių (GDDG, Suvažiavimas, Sąskrydis it t.t.) organizavimą bei logistiką, savanorius šiuose renginiuose. Taip pat - tarptautinius skautiškus renginius, vykstančius Lietuvoje. Kita veiklos sritis - akcijų ir iniciatyvų (Ištark, išgirsk, išsaugok, "Nuspalvink Lietuvą", Betliejaus taikos ugnis ir kt.) koordinavimas - atsakingų žmonių kraštuose suradimas, komunikacija ir pagalba jiems, bendradarbiavimas su socialiniais partneriais (kitomis skautiškomis organizacijomis, Misija Sibiras ir kt.). Ir, galiausiai, nacionalinių projektų koordinavimas: pradedant partnerių paieškomis ir baigiant projektų įgyvendinimu.

Taigi, jeigu Tu nori:

  • Išmokti nebijoti skambinti telefonu ir rašyti oficialius laiškus;
  • Susipažinti su skautais iš visos Lietuvos (ir ne tik!);
  • Suprasti, kaip sukuriama šventė visai Lietuvos skautijai;
  • Įgauti tokių įgūdžių kaip laiko planavimas, atsakomybių paskirstymas, biudžeto planavimas;

Prisijunk!

 

Komunikacijos skyrius!

Komunikacijos skyrius Lietuvos skautijoje yra atsakingas už informacijos sklaidą, įvaizdžio palaikymą bei bendravimą su televizijos bei radijo transliuotojais. Tai vieta, kurioje galima išmokti tiek darbo su įvairiomis maketavimo programomis, tiek įgyti gyvenime labai reikalingų socialinių įgūdžių. Komunikacijos skyrius yra vieta savo kūrybiškumui atskleisti ir įgyvendinti. Čia atėjęs galėsi pasirinkti ar labiau Tave traukia spalvos, vaizdai, tekstai ar tiesioginis bendravimas su žmonėmis. Čia galėsi įsitraukti į magišką skautijos įvaizdžio kūrimo šurmulį ir įgyvendinti keisčiausias bei linksmiausias idėjas, taip pat išmoksi bet kokioje situacijoje turėti atsakymą. Ateik įkvėpti ir įsikvėpti!

Savybės padėsiančios įsitraukti į skyriaus veiklą:

  • Kūrybiškumas;
  • Komunikabilumas;
  • Strateginis mąstymas;
  • Naujienų sekimas ir kritinis mąstymas;
  • Noras įsitraukti ir nerti į keisčiausias idėjas.
  • Analitinis mąstymas.

Administracijos skyrius!

Administracijos skyrius: rengia raštus, administruoja sutartis, protokoluoja Tarybos ir Pirmijos posėdžius, rūpinasi nacionaline būstine, suteikia techninę pagalbą mokymų metu, prisižiūri LS duomenų sistemą, bendrauja su vadovais bei tėveliais. Taip pat daro daug nematomo darbo, vardan organizacijos gerbūvio, nors šiame skyriuje daug tikslios ir apskaičiuotos veiklos, čia taip pat yra labai daug bendravimo, pažinčių bei linksmų nuotykių. Na dar ir pažintis su Kauku - administracijos skyriaus talismanu...

Jaunimo programos skyrius!

Jaunimo programa - tai kiekviena sueiga, stovykla, gerasis darbelis ir t.t., kurie padeda 6-29 m. amžiaus LS nariams augti kaip asmenybėms ir drauge kurti geresnį pasaulį. Jaunimo programos skyriaus nariai:
  • Kuria ir atnaujina LS jaunimo programos gaires;
  • Konsultuoja LS vienetus apie jaunimo programą, rengia įvairią pagalbinę medžiagą;
  • Veda su jaunimo programa susijusius mokymus; 
  • Stebi jaunimo programos "pulsą" ir pagal tai tobulina gaires, pagalbinę medžiagą, mokymus ir t.t.;
  • Seka jaunimo programos tendencijas WOSM.
 
Prisijungęs prie JPS, sužinosi daugiau apie jaunimo programą, galėsi pritaikyti ir gilinti savo kompetencijas tokiose srityse kaip ugdymo planavimas, mokymų fasilitavimas, metodinės pagalbos teikimas, mentorystė, kokybės užtikrinimas, dokumentų rengimas ir kt. Norėdamas būti JPS savanoriu, turėtum būti:
  • susipažinęs (-usi) su LS jaunimo programos gairėmis. Neišmanai visų detalių? Ne bėda - padėsime. Svarbiausia būti nusiteikus pasigilinti į jaunimo programos "kas, kaip, kodėl";
  • dalyvavęs arba/ir vykdęs jaunimo programą bet kurioje amžiaus grupėje (pvz. buvai patyręs skautas, buvai vilkų vadovas ar kt.)
 
 Nebūtina, bet bus naudinga, jei:
  • Buvai ar esi draugininkas (-ė) bet kurioje amžiaus grupėje;
  • Domiesi ugdymu ir mokymusi, neformaliuoju ugdymu;
  • Esi vedęs ar norėtum išmokti kurti mokymosi priemones ir vesti mokymus.

 

REGISTRUOKIS ➡️ https://forms.gle/wwAe4NH1454DwgtC7