Kas Naujo?

Skautų naujienos

Nuotrauka: Donatas Jagucanskis

2019-06-01

Orių skautai neskautams stovyklos ieško vadovų!

"Oro skautai neskautams" ieško vadovų stovyklai - skiltininkų ir paskiltininkų.

Sveiki skautai!

Šiemet, 2019 liepos 14 – liepos 20 d., rengiame stovyklą Oro skautai neskautams. Norėtume, kad ji prisidėtų prie oro skautų idėjos ir veiklos paplitimo Lietuvoje. Matome šią stovyklą kaip galimybę pasidalinti patirtimi su tais, kurie norėtų steigti oro skautų vienetus savo mieste arba prisidėti prie oro skautų veiklos išsaugojimo.

Kviečiame skautus, besidominčius aviacija, prisijunti prie stovyklos rengėjų komandos.

Ieškome skiltininkų ir paskiltininkų.

Skiltininkai – pilnamečiai, turintys skautavimo patirties, dalyvavę ir turintys galiojančius pirmos pagalbos ir turizmo kursų pažymėjimus (jei nesate dalyvavę – bus galimybė sudalyvauti). Jie yra atsakingi už 10 vaikų skiltį ir programos joje įgyvendinimą. Skiltininkai gauna 150-170 eurų atlyginimą už darbą stovykloje ir dalyvavimą stovyklos pasirengime.   

Pakiltininkai – nuo 16 metų, turintys skautavimo patirties. Jie padeda skiltininkui įgyvendinti programą. Turi galimybę dalyvauti programoje, pasirengime ir įgyvendinime įgyti patirties.

Skautišką gyvenimą šioje stovykloje papildys aviacinė veikla. Susipažinsime su aviacijos istorija, sklandytuvais, lėktuvais, sraigtasparniais. Susipažinsime su sklandytuvo valdymu naudodamiesi aerodinaminiu treniruokliu, įsėdę į vaikišką vienvietį sklandytuvą LAK-16M. Planuojame pažintinį skrydį. Kiekvieną stovyklautoją patyrę pilotai paskraidins lėktuvu ratuką virš aerodromo arba pakilsime ir nutūpisime karšto oro balionu (skrydžio aukštį ribos virvės ilgis). Lankysimės kaimynystėje įsikūrusioje Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos rinktinės bazėje, iš kurios saugoti sienos kyla sraigtasparniai.

Daugiau apie stovyklą: https://skautaineskautams.lt/stovyklos/oro-skautai-neskautams-stovykla/

Stovyklos štabas

“Oro skautai neskautams” viršininkas
skautininkas Mantas Pilkauskas
Tel. nr.: +370 615 78995

El. paštas.: skautai@neskautams.lt

m.pilkauskas@gmail.com

Stovyklos programos vadovė
paskautininkė Justina Milutytė

Stovyklos komendantas

skautas vytis Andrius Bakanas

Lauksime Jūsų skambučių ir laiškų!