Kas Naujo?

Skautų naujienos

2011-11-15

Savo draugams jau išrinkau Kalėdines dovanas

Savo geriausiems draugams šiemet dovanosiu – Betliejaus Taikos Ugnį.

Ar pastebėjai, kad jau pradedamos dekoruoti vitrinos šv. Kalėdoms, o prekybos centruose atsiranda vis daugiau kalėdinių suvenyrų ir žaislų? Ne taip jau toli ir kasmetis šventinis skubėjimas, dovanų ieškojimas ir galvos sukimas „ O ką jam padovanot? Jis juk viską turi!“.  O aš žinau, ką savo geriausiems draugams dovanosiu šiemet –  Betliejaus Taikos Ugnį. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad dovanosiu nedaug, o gal pasirinkau lengvesnį kelią, bet kiek daug  ši dovana reiškia!

Įžiebta Betliejuje, keliavusi iš taip toli, kasmet nuo 1986 metų, kai Austrijos skautai pirmąkart atgabeno ją į Europą, ji ir vėl gruodžio viduryje pasieks Lietuvą ir aplankys beveik visus Lietuvos miestus, kaimus ir gyvenvietes – aplankys tuos, kuriems šios Ugnies nešama šviesa ir žinia reikalinga ir tuos, kurie ją gali nešti toliau. Šiais metais organizacinė komanda, kurioje yra aštuonių Lietuvos  skautiškų organizacijų atstovai, jau pradėjo savo darbus tam, kad kiekvieno širdyje užsidegtų šventas laukimas, kuris šildytų laiką iki Kalėdų –  Jėzaus, Taikos ir Meilės nešėjo,  gimimo šventės. Ir per ją degtų ant šventinio stalo bei visų pirma kviestų susitaikyti kartu prie jo sėdinčius. Taika Tavo širdyje, šeimoje, mieste ir visame pasaulyje.

Šiais metais BTU aplankys šiuos miestus ir miestelius, kuriuose veikia LS vienetai:

Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Vievį, Radviliškį, Šiaulius, Panevėžį , Rietavą, Uteną, Alytų, Marijampolę, Tauragę, Jurbarką, Telšius, Šakius, Smalininkus, Šilalę, Sudargą, Viešvilę, Šateikius, Salantus, Švėkšną.

Žinai, kurie čia nepaminėti? Parašyk asmeninę žinutę (kairėje, po profilio nuotrauka nuoroda "Žinutės").

Daugiau informacijos apie BTU gali rasti žemiau esančiuose dokumentuose:

Apie Betliejaus Taikos ugnį

Taika mumyse ir per mus (maldos ir giesmės)

Taika mumyse ir gerosios BTU patirtys

 

Vaiva Jusk