Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-05-16

Bulgarų skautai vėl laukia savanorių!

Bulgarų skautų organizacija ieško 5-6 savanorių 2 mėn. trukmės EST* (Europos savanorių tarnybos) savanorystei Šumeno tarptautiniame skautų centre 2012 m. liepos 1 - rugpjūčio 31 d.

Bulgarų skautų organizacija ieško 5-6 savanorių 2 mėn. trukmės EST* (Europos savanorių tarnybos) savanorystei Šumeno tarptautiniame skautų centre 2012 m. liepos 1 -  rugpjūčio 31 d.


Savanorystės pobūdis: skautų stovyklavietės įrengimo darbai (pastatų valymas, dažymas, remontavimas, naujų įrenginių statymas, aplinkos tvarkymas ir kt.).


2011 m. vasarą Šumene jau savanoriavo skautai iš Lietuvos. Du mėnesius drauge su savanoriais iš kitų Europos valstybių lietuviai padėjo bulgarams tvarkyti naują tarptautinį skautų centrą, kuriamą buvusios karinės bazės teritorijoje. Štai kokie jų įspūdžiai:

“Netgi nepakeliamas beveik 40 laipsnių karštis yra ne toks jau baisus, kai šalia yra mieli žmonės, pasirengę padėti tau bet kurią akimirką, nesvarbu, ar ta pagalba būtų papildoma pora rankų nešant sunkų rąstą, ar vandens stiklinė, o gal tiesiog apkabinimas laukiant eilėje prie pietų. Nepaprastai malonu žinoti, kad jau ne už ilgo parsivešime visą šią dviejų mėnesių patirtį, kaip ugnelę savo širdyse po visą Europą ir nesvarbu, kas bebūtum: lietuvis, ispanas ar čekas, dar ilgai jausi šilumą prisiminęs šias kartu praleistas dienas.” (viską skaitykite čia: http://www.skautai.lt/index/article/id/814)

 

Šiemet bulgarai nori pratęsti pradėtus darbus, nes stovyklavietėje – vienintelėje tokioje visoje Bulgarijoje – dar liko nesutvarkytų pastatų, nebaigtos įrengti žaidimų aikštelės ir kt.

 

 

Esi kviečiamas, jei:
Esi lankstus ir greitai mokaisi,
Sugebi dirbti komandoje,
Gerai moki anglų kalbą,
Tau yra 18-30 metų,
Esi visateisis Lietuvos Skautijos narys,
Esi savarankiškas kasdieniame gyvenime ir tolerantiškas kitoms kultūroms.

Savanoriui bus suteiktas apgyvendinimas, padengtos 90% kelionės į/iš Bulgariją išlaidos. Taip pat savanoris kas mėnesį gaus tam tikrą sumą pinigų kasdienėms išlaidoms, maistui, viešajam transportui.
Susidomėjus ar turint klausimų kreiptis elektroniniu laišku į international@skautai.lt, taip pat turėti paruoštą CV ir motyvacinį laišką anglų kalba.

-----------------------------------------
* Europos savanorių tarnyba (EST) - tai tarptautinės savanorystės projektai jauniems žmonėms, kuriais siekiama ugdyti jų pilietiškumą, solidarumo jausmą, skatinti kitų kultūrų pažinimą, stiprinti tarpusavio supratimą ir toleranciją. Tarnybos metu savanoris išvyksta į kitą šalį, joje gyvena ir dirba pelno nesiekiantį ir vietos bendruomenei naudingą neapmokamą darbą socialinėje, kultūrinėje, gamtos apsaugos, jaunimo ir visuomenės informavimo ar kt. srityje. Europos savanorių tarnyba – tai ir „mokymosi“ tarnyba. Dalyvaudami EST projektuose jaunieji savanoriai ugdo turimus gebėjimus bei įgyja naujų žinių, patirties ir įgūdžių. SAVANORIUI: dalyvavimas EST nieko nekainuoja. Visas būtiniausias išlaidas - tarptautinės kelionės, apgyvendinimo, maitinimo, kalbos mokymo, kišenpinigių ir kt. išlaidas - padengia programa "Veiklus jaunimas" bei projektą įgyvendinančios organizacijos.  Daugiau informacijos apie EST - http://ec.europa.eu/youth/youth-in-action-programme/doc82_en.htm
 

URS informacija