Kas Naujo?

Skautų naujienos

2011-12-17

Patyrusių jūrų skautų savaitgalis Kaune!

Patyrusių jūrų skautų savaitgalis Kaune.Įspūdžiai

Gruodžio 10 diena, šeštadienio rytas, tačiau jūrų skautai jau knibždėjo savo namuose ir dėjosi paskutinius daiktus, nes būtent šį savaitgalį jie visi iš Marijampolės, Vilniaus ir Kauno keliavo susitikti skautų name Kaune.

  Tai puiki proga visiems drauge pabūti prieš didžiąsias metų šventes. Žinojome, jog susirenkam ne tik pasišnekučiuoti, bet ir rimtai padirbėti bei pasisemti naujų žinių ir patirties.

   Po atidarymo rikiuotės sulaukėme sesės Dalios Navickaitės, kuri mus mokė, kaip pildyti paraiškas gauti stovyklų, žygių bei kitų projektų finansavimui. Dalyvavome įdomiame ir tikrai naudingame seminare. Visi grupėse gilinomės į šio svarbaus ir gana sunkaus užsiėmimo detales bei bandėme sukurti pavyzdinius projekto darbus.

  Vėliau papietavus ir atsikvėpus, turėjome galimybę pagilinti savo žinias apie Lietuvos skautijos ir jūrų skautų konferencijos struktūrą ir sudėtį. Pasidalinę į dvi komandas varžėmės tarpusavyje žaisdami „Protų mūšį“ ir bandydami atpažinti 100 garsių žmonių. Sutemus žengėme Kauno laisvės alėja miesto Rotušės link. Mus pasitiko orginali, ekologiška miesto eglutė, kurios viduje kvepėjo mandarinais bei cinamonu. Neįprasta, bet kartu ir paprasta, mat ji pagaminta iš plastikinių butelių – o jų ten tūkstančiai, eglutė spindėjo ir žibėjo aikštės viduryje, perteikdama šventinę nuotaiką susirinkusiems prie jos. Pasimėgavę Kauno vakariniu grožiu, grįžę visi dainavome, žaidėme, bendravome, pasilepinome karšta arbata, o sušilę kibome į darbus. Išsislapstę į kampus rašėme vieni kitiems linkėjimus, iš popieriaus lankstėme paukščius ir laivelius. Kiekvienas turėjo po vokelį, į kurį buvo dedami atvirukai. Gavę vokus jų neatplėšėme, laukėme iki sekmadienio 20 valandos.

    Atsikėlus sekmadienį visi keliavome į šv. Mišias. Vėliau sutvarkėme skautų namą, pasidalinome įspūdžiais, džiaugsmais ir gera nuotaika, padėkojome vieni kitiems, o ypatingai vadovėms Elenai, Birutei, Justei ir Dovilei, už turiningą, smagų savaitgalį, palinkėjome linksmų  bei šiltų švenčių ir išvykome namo. Kaip visada liūdna buvo išsiskirti, bet po naujų metų vėl susitiksime!

 

Šarūnė Luckaitė ir Ignas Vasiliauskas, patyrę jūrų skautai