Kas Naujo?

Skautų naujienos

2011-08-01

Skautatinklio istorija. Pradžia

Ar kada nors landžiojai po skautatinklio archyvus? Bandei surasti pirmąją forumo temą? O gal prisimeni, kokia buvo pati pirmoji naujiena?! Pabandykime prisiminti kartu!

Senai senai, 2004 metų rugsėjo pirmą dieną… Mokslo ir žinių dieną Lietuvos skautija atidarė portalą www.skautai.lt. Neilgai trukus buvo pristatytos ir naujojo skautatinklio funkcijos.

Nieko nelaukus skautatinkly buvo pradėtas skautiškų nuotraukų konkursas, kurio laimėtojai išsidalino daug puikių prizų. Dar po kelių dienų startavo pirmoji skautpak’o svetainė!

Dabar jau prisimenate tą kupiną įdomybių rudenį, kai internetinis skautiškas laužas leido mums susitikti kada tik panorėjus? Dar nesibaigus 2004-iesiems metams skautatinklis buvo įvertintas geriausių jaunimo organizacijų svetainių konkurse. Neblogai, ką?!

Dar šiek tiek įdomybių:

1. Daugiausiai komentarų sulaukusi forumo “Prie laužo” tema – Nežiniukų klausimėliai (1737 atsakymai)

2. Skautatinklyje yra 4987 registruotų vartotojų, iš kurių daugiausia – turinčių skauto kaklaraištį, 1365.

3. Skaisčio tunto forume tema "Žinučių gausiklis" sumušė visus rekordus ir ilgam iškėlė tunto forumą į aktyviausių Skautpak svetainių forumų viršūnes. Ačiū broliui Tomui už šio istorijos etapo priminimą!

--
Turi savo mėgstamiausią skautatinklio forumų temą? Netingi surasti nuotrauką, kuri buvo pamatyta daugiausiai kartų? Labiausiai komentuotą naujieną?

Rašyk savo rastus įdomiuosius skautatinklio istorijos faktus komentaruose ir prisidėk prie istorijos rašymo!

--

Ar esi pastabus? Nuo šiandienos visame skautatinklyje pradės atsirasti mažos užuominos. Surask jas, bet niekam kitam neišduok, ką sužinosi! Pirma užuomina jau kažkur netoliese :)