Kas Naujo?

Skautų naujienos

2011-03-21

Švęskim Pasaulinę vandens dieną skautiškai!

[i]Kovo 22-oji – vandens diena, jau beveik dvidešimt metų minima visame pasaulyje. Jos tikslas - priminti, kad esame nuolat apsupti vandens, jis taip pat sudaro didžiąją dalį mūsų organizmo, tad negalime būti jam abejingi. Turime nuolat atkreipti dėmesį, kaip ir kokį vandenį naudojame bei rūpintis jo švara, išsaugojimu.[/i]

Penki dalykai, kuriuos gali nuveikti tikras skautas vandens dienos proga:

1. Paskambinti visiems pažįstamiems jūrų skautams ir perduoti jiems linkėjimų. Jeigu dar nepažįsti nė vieno - būtinai susipažink!

2. Trims draugams papasakoti iš kur atsiranda vanduo.









3. Su skiltimi surengti Vandens Ragavimo Ceremoniją. Protingi straipsniai sako, kad net 80% žmogaus organizmo sudaro vanduo. O ar žinojai, kad jis būtinas ne tik medžiagų apykaitai, maisto įsisavinimui, bet netgi geram smegenų funkcionavimui?

4. Išmokyti penkis draugus teisingai plauti rankas. Vanduo - svarbi higienos dalis. Švariai nuplautos rankos užkerta kelią virusų ir bakterijų patekimui į organizmą. Ar žinai, kad plaunant rankas muilą reikia labai gerai įtrinti net į tarpupirščius, o tai daryti patartina ne mažiau nei 20 s?

5. Išmokti pasigaminti vandens filtrą. Kiekvienas tikras skautas žino, kaip pasigaminti vandens filtrą. Šiuo dalinasi Europos skautai.



Keliu už jus vandens stiklinę!