Obuolių pyragas!

Penktadienio vakaras, smarkiai ruošiuos savaitgalio sueigai.. Virtuvėje akys užkliūva už obuolių krepšio. Jau žinau, kuo vaišinsiu gražiąsias seses bei mieliausius brolius- o gi obuolių pyragų! (: Pats receptas ir paruošimsa yra labai paprastas, tačiau ir labai skanus, tad receptu dalinuosi ir su jumis! 

Taigi. Jei norėsime pavaišinti daug sesių ir brolių
mums reikės:

  1. 6 kiaušinių
  2. 2 stiklinių cukraus
  3. 2 stiklinių miltų
  4. DAUG obuolių. 

Kiaušinius išplakame su cukrumi, tada į tešlą suberiame miltus, ir maišom tol, kol išsimaišys. Nuplauname obuolius, perpjauname per pusę, išimame sėklas, ir supjaustome. Žieveles galima ir nulupti, galima ir ne- aš niekada nelupu, bet jei turit per daug laiko- prašau! :) Obuolius supjaustome gabalėliais (čia jau pagal kiekvieno norą, kaip- skersai, išilgai, kubeliais, ar dar kaip nors įdomiau), sudedame į tešlą, ir viską viską išmaišome. :)

Visa tai supilame į kepimo formą, išteptą aliejumi arba sviestu. Vietoj aliejaus ar sviesto galima naudoti kepimo popierių- čia jau kiekvieno įpročio reikalas. Aš tepu sviestu, ir viskas išsiima labai gražiai. :) Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie valandą- tol kol įkišus medinį pagaliuką (pvz dantų krapštuką) jis nebus aplipęs tešla.

 

PATARIMAI:

* Kiaušinius su cukrumi plakti kartu: t.y. reikia plakti ne atskirai kiaušinius ir tada suberti cukrų, o į dar nesuplaktus kiaušinius suberti cukrų, ir plakti tik tada. Taip cukrus ištirpsta geriau

* Miltus berti geriau per sietelį ir maišyti tuo pačiu metu- jei per sunku, galite paprašyti mamos/tėčio/brolio/sesės pagalbos- taip tešla tikrai nesušoks į gumulėlius, išsimaišys gražiai ir tolygiai.

* Obuolių reikia dėti kuo daugiau, ir kuo rūgštesnių. Nors, žinoma, skonio reikalas.

* Norint kad pyragas kvepėtų dar skaniau, galima įpilti šiek tiek valinės, bet su ja elgtis reikia labai labai atsargiai, nes įpylus per daug, kvapas pasidarys per daug stiprus, ir bus tikrai ne taip skanu. Tad geriau iš vis nepilti, nei įpilti per daug. :))

Nuotraukoje jis dar aplietas šokoladu- taip kai kuriems būna dar skaniau, nors, žinoma, skonio reikalas.

Mane šis pyragas lydi beveik į kiekvieną stovyklą ir sueigą, ir visada labai greitai dingsta.. :) Patartina valgyti su arbata, kava, arba (ypač jei dar šiltas) su pienu. (:

Skanaus!