Kas Naujo?

Skautų naujienos

2010-09-07

Metodinės bazės modelio įgyvendinimas

Rugsėjo 4 dieną Zūbiškėse (Kaišiadorių r.) nuo pat ryto šurmuliavo didelis būrys vaikų ir jų ugdytojų (ir jaunimo darbuotojų, ir savanorių), kurie nekantraudami norėjo išbandyti mažiau nei prieš mėnesį įrengtą stovyklavietę – metodinę bazę vaikų ir jaunimo ugdymui. [img_id]35238[/img_id]

Kauno Santakos tunto Karolio Voitylos draugovė pakvietė vaikus ne vien smagiai praleisti laiką, bet ir išbandyti skautiškos pionerijos (konstrukcijų ir statinių iš medžio) abėcėlę. Mokytis buvo įdomu, nes vaikai galėjo pasidžiaugti jau esamais įrenginiais – pasisupti sūpynėse, įveikti sraunią upę einant skautišku tiltu, valgyti prie didelio stalo. Vaikai pabandė pastatyti tiltą per griovį. Tam kantrybės dar neužteko, bet dėžutes prieskoniams jau moka pasigaminti ir patys mažiausieji. Visi dalyvavusieji pramoko saugiai naudotis įrankiais – pjūklu, kirviu, taip pat raišioti skautiškus mazgus ir pritaikyti juos konstravime iš medienos. Ugdomoji atmosfera buvo atvira, demokratiška, procesas „mokausi darydamas“ (learning by doing) realizavosi su kaupu.

Renginys suorganizuotas įgyvendinant projektą „Gerosios patirties mainai vaikų neformaliojo ugdymo reglamentavimo, organizavimo ir įgyvendinimo srityje“, kurį remia Norvegijos finansiniai mechanizmai ir Lietuvos Respublika.