Kas Naujo?

Skautų naujienos

2010-08-17

Metodinės bazės modelio įrengimas

Rugpjūčio 14–15 dienomis į Zūbiškes (Kaišiadorių r.) sugužėjo gausus būrys jaunimo, norinčio patobulinti stovyklinių statinių konstravimo iš medienos žinias ir pastatyti įrengimus planuojamai metodinei bazei Zūbiškėse. [img_id]35238[/img_id]

Pasiskirstę į dvi komandas „statybininkai“ kibo į darbus ir pastatė smagias sūpynes, ypatingą daugiafunkcinį valgymo stalą–indų džiovyklę, kopėčias, suolelius su atramomis, tiltą per upę; ir aukurą vidury upės suprojektavo – kad vaikams ir jaunimui būtų smagu ir romantiška vakare, atsisėdus ant tilto, nukabinus kojas į vandenį, žiūrėti į akmeniniame aukure spragsinčią ugnelę. Iš dalies apstatytoje-įrengtoje teritorijoje matosi aiškus planas, kurlink stovyklavietė gali plėstis, kokių ir kuriose teritorijos vietose reikia papildomų stovyklinių-edukacinių įrenginių – dar patogesnių ir labiau lavinančių metodinių priemonių.





Renginys suorganizuotas įgyvendinant projektą „Gerosios patirties mainai vaikų neformaliojo ugdymo reglamentavimo, organizavimo ir įgyvendinimo srityje“, kurį remia Norvegijos finansiniai mechanizmai ir Lietuvos Respublika.