Kas Naujo?

Skautų naujienos

2010-01-19

Pirmas (Trečias) blynas su Lietuvos skautų sąjunga

Labai netikėtai gavome kvietimą iš kito tunto dalyvautų jų žygyje... Bet ne tik iš kito tunto, IŠ KITOS ORGANIZACIJOS! Mums iki tol Lss’as buvo neištirta, paslaptinga organizacija, taigi su mieliausiu noru išsiruošėme į kelionę. Nežinojom ko tikėtis... Bet manėm, kad eisim mažiausiai apie keturiasdešimt kilometrų... Mus žygio ilgis šiek tiek netgi nuvylė. Išlipę iš traukinio nuėjome tik apie du kilometrus vilkiukišku tempu. Bet aišku nebuvo taip ir blogai. Per tą žygiuką spėjome aptarti mums duotą užduotį: fotomedžioklė. Taigi, mums reikėjo žygio metu nufotografuoti duotas frazes, pvz: maža smulkmena, geros nuotaikos šulinys ir pan. Užduotis iš pirmo žvilgsnio atrodė nesudėtinga, bet, pradėjus ją vykdyti, paaiškėjo, kad yra priešingai. Bet manome, kad vis vien mums puikiai pavyko.



Atvykusios į stovyklavietę (žinomą kaip Bražuolės), sparčiai užsikūrėme laužutį ir pradėjome šildytis ir bendrauti. Itin draugiški pasirodė Atžalyno tunto broliai. Jie mus kvietė žaisti futbolo, vaišino saldainiais ir apskritai kėlė jau gerą nuotaiką.

Įpusėjus dienai, pradėjome ilgai lauktą blynų konkursą. Mūsų šauni skiltis iškepė itin originalius “ECO-blynus”, kurie netgi buvo žalios spalvos ir su gietinėle. Bet, deja, Lss’as matyt labiau vertina recepto sudėtingumą negu originalumą, nes laimėjo komanda iškepusi blynus su varške.

Vėliau mums svečiai skaitė paskaitą apie savanoriavimą. Reikėjo daug mąstyti ir daryti įvairias užduotis. Po paskaitos žaidėme senai nežaistą minų lauką. Laimėjom žiauriai skanių Optima Linija saldainių. Pastebėjome, jog per skautų žygius Optima Linija - skaniausias dalykas pasaulyje.

Pasiskanavę saldainiais žaidėme naują, neregėtą žaidimą “kinietišką futbolą”. Ypač įdomus ir nereikalaujantis daug fizinių pastangų. Vat būtinai reikės saviškius išmokinti.



Taigi, po ilgos dienos žygiavome atgal į stotį. Žygiavome su dainomis bei šviečiančiomis lazdelėmis “neonkėmis”. Tai ypač pradžiugino brolius. Net gale ir sesės prisijungė prie mūsų dainų. Laukdami traukinio, suvalgėme paskutiniuosius šokoladus ir galų gale laimingos grįžome namo, susiradusios naujų draugų.

Ragės draugovė / Skaistis