Kas Naujo?

Skautų naujienos

2009-12-08

Pricų žygis

Taigi, visai neseniai, kai jau šaltukas paspaudė, bet lauke vis dar pliurza buvo, šeši vyrukai, vedini dviejų vyrų, patraukė miškan. [img_id]33067[/img_id] Ne daug reikėjo eiti, bet miškai klaidūs, sniego buvo (statėm vyrišką totemą), todėl ėjom ne trumpai, bet smagiai.

Buveinę įkūrėm ant Ūlos kranto. Kaip visada paprastoji buitis – malkos, pastogė, maistas. Vieni daugiau plušo, kiti mažiau, bet iš esmės viskas neblogai.

Valgėm nuostabiai, taip kaip mūsų broliai kadaise valgė – skautiška duonelė ir mėsos gabalai, tai tikras, vyriškas, maistas.



O tada, parodomoji programa – laužo kūrimas, tipai, pasiruošimas, mazgai, teorija apie spąstus, malonūs pašnekesiai ir, aišku, naktinis budėjimas prie laužo su kareiviškais daviniais.

Kas kietai miegojo, kas net miegmaišio neturėjo, bet visi pailsėjom.

Ankstų rytą kėlėm ir skubėjom atgal į Vilnių. Bandėm papusryčiauti, bet visos čeburekinės buvo uždarytos, todėl pasitelkę žinias ir technologijas, sugebėjom surasti kebabinę. Pasistiprinę patraukėm prezidentūros link, kur garbingai buvo keliama vėliava. Susirikiavom, atidavėm pagarbą ir išsiskirstėm po namus...



Laukite tęsinio