Kas Naujo?

Skautų naujienos

2009-03-13

Kaunas. GRB. Startas.

Penktadienį. Beveik lygiai 18:00 Kauno laiku. Skautų name. Prasidėjo. Pirmasis. [b]Kas?[/b]

Greitojo Reagavimo Būrio susitikimas.

Ką veikėme?

Veikėme labai daug ką, bet daugiausiai šnekėjomės. Apie jus, apie mus, apie tai kokie mes gražūs sau atrodome ir kodėl visiems kitiems mes tokie nesame. Nenorėdami pamiršti gausybės įspūdžių, viską kruopščiai fiksavome.

Taigi:

PENKTADIENIS

19:03 Išsilakstėme daryti arbatos. Žinoma, po netradicinio susipažinimo :))

19:52 Netikėtai įsiveržusi žurnalistė apipylė klausimų lavina ir taip įtraukė į tikrą darbų sūkurį.



20:07 Nupiešę skautijos veidus, toliau nagrinėjame apie skautus sklandančius stereotipus.

20.28 Virsmas: vos už kelių minučių skautų namas taps TV studija ir tikra debatų laida.

21:01 Ką tik baigėsi pirmoji TV diskusijos "Skautai: Pramoga su tikslu?" dalis. Laidos dalyviai pasidalino į dvi dalis - konservatorius, norinčius išlaikyti senąsias tradicijas ir jaunatviškus idealistus, kurie teigė, jog svarbiausia skautiškas vertybes pateikti naujai ir patraukliai XXI amžiaus žmogui.

Kaip pakryps diskusija antrojoje laidos dalyje, kurioje bus bandoma rasti sprendimus, iš pirmo žvilgsnio amžinoms problemoms?

21:37 Sekinanti diskusija (nuo minčių gausos). Laužom stereotipus!

Po reklaminės pertraukos į studiją grįžę dalyviai sutarė, kad formalumai - ne jiems. Studijos stalai akimirksniu buvo pakeisti čiužiniais. Visi, maloniai įsitaisę ir gurkšnodami arbatą dalinosi mintimis ir idėjomis, kurios padėtų įdomiai papasakoti paprastiems žmonėms apie skautus. Mes jau žinome kaip tai padaryti!



21:44 Pasibaigus laidos filmavimui visi lengviau atsikvėpėme :) Sumuštiniai ir interaktyvi vakaro programa - skautiškos reklamos!









00:56 Po įtemptų darbų skautiškos reklamos - pats tas. Ne tik pramoga, bet ir naujos idėjos. Kokios? Pamatysit. O dabar... Jaukus vakarojimas su pašnekesiais, filmais bei pasiruošimais rytojui.



Nuotraukoje: Lietuvos skautijos veidas

ŠEŠTADIENIS

09:05 Puiki dienos pradžia: pusryčiai saulėtą rytą su ką tik paruošta skautiška spauda!

13:11 Užsidiskutavom taip, kad pamiršom, jog jau kaip ir laikas pietums. Apie ką šnekėjom? Bandėm rasti atsakymus į 10 klausimų, kurie gali kilti bet kokiam skautais besidominčiam žmogui. Pradedant paprastu "tai ką jūs veikiate?" ir baigiant mums labiausiai patikusiu "Kodėl jūs pardavinėjate sausainius, o ne, pavyzdžiui, inkilėlius?" Papietaujame, pailsime ir tada lauks šiek tiek intriguojanti kūrybiškumo laboratorija.

19:36 Kas per dieną nuveikta, bus pristatyta sekmadienį 9:30 Ryto garsuose (tiesioginė transliacija skautų name). O kol kas...
Broliai prikepė kalną blynų! Mmm...

20:28 Kol broliai kepė, sesės laiko veltui neleido. Dienos įkvėpėju išrinktas Miesto laikraščio straipsnis

SEKMADIENIS

09:30 Ryto garsai. Kol kas susidomėję žiūrime vakar GRB nufilmuotą filmuką. Kalbinami Kauno praeiviai ir klausiama jų nuomonės apie skautus ir bandoma išsiaiškinti kokie būdai padeda atpažinti skautą :)

Skautai geria arbatą, visiems padeda ir puikiai praleidžia laisvalaikį.(Jungtinė pirmų kelių kalbintų kauniečių nuomonė)

14:09 Štai štai štai vienas iš vakarykščių darbų:



15:30 Ryto garsuose GRB pristatė šeštadienį nuveiktus darbus: "Skautauju garsiai" logotipą, radijo laidą, filmuką ir laikraštį. Logotipą jau matote aukštėliau, laikraštį galite parsisiųsti radę prisegtuką apačioje, filmuko greitu metu nerodysime, dėl radijo dar pažiūrėsime.

Aptarę kūrybos rezultatus, pataisę šį bei tą ir sočiai papietavę GRB paliko skautų namą beveik gražesnį negu rado.

Skautaujam garsiai! O Tu?