Kas Naujo?

Skautų naujienos

2011-10-10

Skautatinklio naujienos (spalio 10 d)

Naujos specialybės ir kitos žinios bei priminimai.

Skautatinklio padangėje prasideda nauja savaitė! Hip valio!

Naujos specialybės

Jau praėjusią savaitę pažadėjome pristatyti kelias naujas specialybes, tad trūtūtū trūtūtū, štai ir atėjo laikas joms.

Skautatinklio iššūkio specialybės

Tai specialus specialybių komplektas "du viename". Vieną kartą sudalyvauti skautatinklio mėnesio iššūky yra paprasta kaip du kart du. Bet pabandyk sudalyvauti penkis ar net 10 kartų! Ne tik metų pabaigoje galėsi pasidžiaugti, kad nuveikei daugybę smagių dalykų, bet ir galėsi savo uniformą papuošti tikrai skautatinklio iššūkio specialybe! Superskautai, įveikę 10 iššūkių, bus apdovanoti ypatingais "Skautatinklio draugo" dovanų rinkiniais. Tikrai verta išbandyti save :)

"Safe from harm" specialybė

Ši specialybė yra skirta vadovams - juk jie irgi turi nuolat mokytis ir tobulėti. Norint gauti šią specialybę reikia baigti elektroninius mokymo kursus "Safe from harm". 

"JOTA-JOTI" dalyvio specialybė

Šią specialybę galima gauti tik kartą metuose, tad nepraleisk progos! Sudalyvauk internetinėje jamboree, susipažink su penkiais skautais iš skirtingų šalių ir pasidalink savo įspūdžiais specialiame projekte, kuris skautatinklyje atsiras jamboree savaitgalį. Renginio tema - taika, aplinka ir stichinės nelaimės. Pasistenk jamboree metu kuo daugiau sužinoti apie ją!

Beje, JOTA-JOTI vyksta jau šį savaitgalį, tad nepamiršk susiplanuoti šiek tiek laiko dalyvavimui.

Kur rasti visas specialybes?

Daugėjant virtualių specialybių skaičiui sukūrėme joms skirtą projektą. Ten gali rasti visus reikalavimus, taip pat siūlyti naujas specialybes bei diskutuoti kitomis susijusiomis temomis.

PRIMINIMAI

Turi dar penkias dienas sudalyvavimui rugsėjo mėnesio iššūkyje - skautiškų video filmukų konkurse. Pasidalink savo mazgų rišimo paslaptimis, mėgstamiausiu pasivaikščiojimo maršrutu ar apklausk savo skilties narius, kaip jie ruošiasi žiemai.

Jei mieliau sukiesi virtuvėje, paruošk skautatinkliui reportažą apie savo mėgstamiausią skautišką receptą. Gal kaip tik laikaisi virėjo specialybę? Tada tikrai turi vertingų patarimų, kuriuos būtų įdomu sužinoti visiems skautatinklio lankytojams. Spalio kulinariniame iššūkyje gali dalyvauti iki mėnesio pabaigos, tad laiko dar - per akis!

Redakcijos rekomendacijos

 Visų pirma, tai būtinai turime pasidalinti savo šeštadieninio vakaro nustebimais:

 

Daugiau apie Pirmijos išplėstinį savaitgalį sužinosite vėliau šią savaitę - parsivežėme puikių interviu, tad yra ko laukti!

Praėjusią savaitę visus išsižioti privertė puikus brolių Pavelo ir Dūlės darbas. Jei ir po šių filmukų ryte nekyla noras šiek tiek pasimankštinti... Pasižiūrėkite dar kartą, kokia smagi gali būti rytinė mankšta.

 

 

Brolis Edvinas kviečia visus į Dainų slėnį, kur gali rasti, kas žinos tą dainą, kuri skamba galvoje jau visą savaitę, arba mokės melodiją dainos, kuri dainorėlyje turi tik žodžius. Brolis Kipras jau ieško, kas galėtų jam paniūniuoti Romantikų dainą. Gal tu gali jam padėti?

Net nejauku kiekvieną pastraipą pradėti mintimi apie brolius, bet ir projekte apie įrangą jų - dauguma. Šiuo metu vyksta diskusija apie tai, ką būtina įsidėti į kuprinę ruošiantis trijų dienų žygiui. Užsuk pasidalinti savo patirtimi ar sužinoti naujų dalykų :)

Šnekėjom šnekėjom apie tai, kad "jo, jo, tokio projekto tai tikrai reikia!" ir štai, pagaliau visi skautijos suaugėliai, norintys ne tik paburbėti, bet ir nuveikti ką nors naudingo mylimos organizacijos labui, gali rinktis Suaugusiųjų linksmybių projekte. Čia gali ne tik pasidalinti idėjomis, bet ir rasti bendraminčių, kurie padėtų jas įgyvendinti. Juk apie tokius dalykus, kaip Stovyklų organizavimo metodiką, kalbamės po kiekvienos stovyklos - kodėl gi visiems kartu neprisėdus ir nepadarius darbo, kuris praverstų visiems vadovams? 

Pabaigai vėl noromis nenoromis reikia paminėti brolį. Edvinas, kuris jau yra senai įsitvirtinęs aktyviausių skautatinkliečių topuose, praėjusią savaitę papildė labai įdomią galeriją "Skautai senose fotografijose".

Mums kol kas nepavyksta išsiderėti, kad į bendras galerijas nuotraukas galėtų kelti visi norintys, bet jei turi gerą idėją ir paruoštų nuotraukų pundelį, susisiek su mumis - padėsim tau jas paviešinti.

 

Ačiū broliams, kurie praėjusią savaitę tiek visko priveikė! Jūs labai džiuginat!

Jorė ir Laima