Kas Naujo?

Skautų naujienos

2008-10-27

Laužavedžių kursai

Vieną gražų rudens vakarą Kauno skautų centre susirinko grupelė aktyvių ir energingų skautų. Ir ko gi jie ten susirinko? Gal pasimokyti matematikos? Gal pasportuoti? O gal tiesiog šiaip paplepėti? O gi ne! Jie susirinko dideliu tikslu – praplėsti savo žinias laužavedžio specialybėje. O tai gi yra rimtas reikalas – jei laužavedys netikęs, tai ir laužas bus neįdomus. O kad taip nenutiktų, reikia būti gerai pasiruošusiam!



Kursų metu visų veiduose spindėjo šypsenos, nors ir kaip visi buvo pavargę po naktinių stalo teniso varžybų ( jų čempionas-oro skautas Karolis). Žinoma, nieko nebūtų jei ne mūsų šaunieji vadovai Eglė ir Donatas (jis nuotraukoje apklijuotas lapeliais) ir jų puikieji verbaliniai bei neverbaliniai sugebėjimai.



Po teorinės dalies mus išskirstė į tris grupes- vieną, kuri dirbo lauke ir dvi, dirbusias viduje. Šioje nuotraukoje matote antrąją vidaus grupę, kuri gavo temą pavadinimu „Sesės ir broliai“. Kita vidaus grupė savo voke rado temą „Ruduo“, ir ją iliustravo laužą perteikdami netradiciniu būdu-žiūrovus perkėlė į rugsėjo pirmąją. Lauko grupė negavo temos, bet turėjo sukurti laužą Skautnamio kieme.
Visos grupės pasirodė puikiai ir neblogai išpildė tiek erdvę, tiek duotą temą.



Štai kaip atrodo naujai iškepti laužavedžiai. Pilni naujų žinių ir įspūdžių. Tikimės juos pamatyti įdomiai ir sumaniai vedant laužą!