Kas Naujo?

Skautų naujienos

2008-11-05

Gerojo darbelio akcija ARTIMUI

Paguodos žodis, maloni staigmena, nelaukta pagalba – tai tik keletas būdų, kuriais galime pradžiuginti savo artimą. Švęsdami skautų judėjimo Lietuvoje 90 metų jubiliejų kviečiame visus Lietuvos skautijos vienetus nelikti abejingus ir sudalyvauti gerojo darbelio akcijoje ARTIMUI. Akcijos metu iliustruosime mažas knygeles ir siųsime jas nuo karo nukentėjusiems vaikams į Gruziją.

KAS GALI DALYVAUTI AKCIJOJE?
Akcijoje galės dalyvauti visi LS vienetai -– jaunesniųjų skautų, skautų, patyrusių skautų ir vyresniųjų skautų skiltys ar būreliai.

KAS REGISTRUOJA VIENETĄ DALYVAUTI AKCIJOJE?
Vienetą dalyvauti akcijoje registruoja skilties / būrelio vadovas, nurodydamas savo vardą, pavardę, vieneto pavadinimą, narių vienete skaičių, savo telefono Nr. ir el pašto adresą. Visą minėtą informaciją siųsti el. paštu info@skautai.lt arba sms žinute tel. 8 614 79646.

KĄ GAUNA VIENETAS UŽSIREGISTRAVĘS DALYVAUTI AKCIJOJE?
Vieneto vadovas gauna rekomendacinę medžiagą sueigai, kurios tema „Gruzija: gamta, kultūra, žmonės“ bei tokį kiekį knygelių, kiek vienete yra narių.

KAIP METODINĖ MEDŽIAGA PASIEKS VADOVĄ?
Su kiekvienu vadovu bus susisiekta asmeniškai ir susitarta dėl metodinės medžiagos perdavimo.

KAS TA MAŽA KNYGELĖ?
Maža knygelė – tai į gruzinų kalbą išversta lietuvių liaudies pasaka „Du liežuviai“; leidinį tesudaro 2 lapai: vidiniuose puslapiuose išspausdinta pasaka, išoriniai yra tušti – tai vieta iliustracijoms.

KAIP KNYGELĖS PASIEKS VAIKUS GRUZIJOJE?
Iliustruotos knygelės grįš į Lietuvos skautijos būstinę Kaune. Suskaičiavę ir supakavę šiuos leidinius nuskraidinsime į Gruziją, kur mūsų broliai ir sesės Gruzijos skautai pasirūpins, kad knygelės pasiektų tuos, kuriems šiandien labiausiai trūksta artimo šilumos.

---
Lietuvos skautijos informacija